Ελλάδα

Κυβερνητικό «φρένο» στο ζήτημα Σαμαρά: «Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα»

Την πρόθεσή τους να μην δώσουν περισσότερη διάσταση στο ζήτημα που έχει προκύψει με τον Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία έκαναν γνωστή κυβερνητικές πηγές.

«Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα σε αυτή τη συζήτηση», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωση-απάντηση του πρώην πρωθυπουργού στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Σαμαράς: Εγώ σεβάστηκα το «ζήτημα συνείδησης» Μητσοτάκη για Παυλόπουλο
Υπενθυμίζεται ότι μέσω μιας ιδιαίτερα σκληρής διαρροής επίλεξε να απαντήσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην μεσημεριανή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη.

«Σήμερα, ημέρα έναρξης των υποχρεωτικών “φροντιστηρίων” του κ. Σκέρτσου στους βουλευτές της ΝΔ για τον γάμο ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να “επιτεθεί” στον κ. Αντώνη Σαμαρά, επειδή απουσίαζε στην ψηφοφορία τον …Δεκέμβριο του 2015, επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ κι επί μεταβατικής προεδρίας της ΝΔ, για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων», έλεγαν συνεργάτες του κ. Σαμαρά, προσθέτοντας με νόημα πως «δεν αντιλαμβανόμαστε το “μάθημα” που θέλησε να δώσει σήμερα ο κ. Παύλος Μαρινάκης στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ».

«Δεν υπέδειξα την αποχή»
Σε ό,τι αφορά την ουσία ο κ. Σαμαράς περνά στην αντεπίθεση ρωτώντας την κυβέρνηση να θεωρεί ότι το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος είναι το ίδιο πράγμα. «Δεν γνωρίζει ότι το σύμφωνο συμβίωσης αφορά σε νομικά ζητήματα για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ο γάμος αφορά στην τεκνοθεσία, δηλαδή στα παιδιά , στη μητέρα και στον πατέρα», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του πρώην Πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός ουδέποτε προέτρεψε, ούτε υπέδειξε στους βουλευτές του την “αποχή”. Κι ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σεβάστηκε απολύτως το “ζήτημα συνείδησης” που του έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας. «Γι’ αυτό, ας είναι πιο προσεκτικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κι ας συνειδητοποιήσει ότι ο πολιτικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ο Αντώνης Σαμαράς», τονίζουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του.

Μαρινάκης: «Απείχε για το σύμφωνο συμβίωσης»
Σπόντα προς τον Αντώνη Σαμαρά εκτόξευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι «ο πρώην πρωθυπουργός διατύπωσε γνωστές απόψεις του… Και ο ίδιος, στην ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης, είχε επιλέξει την αποχή. Το κάνουν κατά καιρούς οι βουλευτές αυτό». Προσέθεσε ότι ήταν ξεκάθαρο αυτό που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εισηγείται νομοθετική παρέμβαση και ζητά αρχικά από βουλευτές της Κ.Ο. της ΝΔ να υπερψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και στη συνέχεια απευθύνει κάλεσμα στα άλλα κόμματα και τους βουλευτές τους. Από εκεί και πέρα, απευθυνόμενος σε αυτούς που σκέφτονται να καταψηφίσουν, είπε ότι καλύτερα είναι να απέχουν».

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το