Τοπικά

Κυλικείο με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα στο δημοτικό σχολείο Πορταριάς “Θ”

kilikeio

Στα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα δίνει έμφαση πλέον το Δημοτικό Πορταριάς από το κυλικείο του οποίου πωλούνται τέτοια είδη, όπως φυσικοί χυμοί, αρτοπαρασκευάσματα, ροφήματα βοτάνων, φρουτοσαλάτες.
Στο σχολείο έχει ξεκινήσει ήδη ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων γεύσεων και χρωμάτων που θα διαρκέσει μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιουνίου με στόχο και τη γνωριμία με βασικά είδη τροφών, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στα είδη που καταναλώνουν οι μαθητές στο σχολείο.
Για παράδειγμα την περασμένη Δευτέρα οι μαθητές έμαθαν πώς γίνεται το ζύμωμα του ψωμιού με παραδοσιακό αλεύρι και συστατικά που υπάρχουν στο πανέμορφο βουνό του Πηλίου. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις γνωριμίας των μαθητών με τα λαχανικά, τα φρούτα, τα βότανα.
Επίσης ενδιαφέρουσα, είναι και η δράση που υλοποιείται μετά από συνεργασία του σχολείου με το κυλικείο, όπου πωλούνται παραδοσιακά τρόφιμα. Έτσι οι μαθητές γνωρίζουν ακόμη καλύτερα την αξία της πηλιορείτικης βιοποικιλότητας.
Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς κ. Ηρακλής Καραγιάννης τόνισε πως με τη συνεργασία των υπευθύνων του κυλικείου του σχολείου παρασκευάζονται και διατίθενται στους μαθητές είδη που βασίζονται κυρίως σε φρέσκα τοπικά προϊόντα όπως φυσικοί χυμοί, αρτοπαρασκευάσματα, ροφήματα βοτάνων, μέλι, τυριά ελληνικά και γιαούρτι. Στο πλαίσιο αυτό οι εκπαιδευτικοί του σχολείου οργανώνουν μικρά projects όπου οι μαθητές μαθαίνουν τα τοπικά προϊόντα και παρασκευάζουν με τη βοήθειά τους είδη που καλύπτουν τις ανάγκες του πρωινού και του δεκατιανού. Μάλιστα χθες στο πλαίσιο της εβδομάδας γεύσεων μαθητές και εκπαιδευτικοί έψησαν και δοκίμασαν διάφορα λαχανικά, ενώ οι εκδηλώσεις συνδυάστηκαν με μουσική και χορό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το