Πολιτισμός

Κύκλος εκδηλώσεων από Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο και Σύλλογο Αποφοίτων «Άγ. Ιωσήφ»

Πλούσιο το πρόγραμμα και οι δράσεις του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου και του Συλλόγου Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ» μέχρι και τον Ιούνιο 2019. Ο κύκλος εκδηλώσεων άρχισε από τον Μάρτιο και συνεχίζεται με επιτυχία.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα:
Τη Δευτέρα 1η Απριλίου ομιλία του Δημήτρη Παντελοδήμου, καθηγητή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Ελληνογαλλικές γλωσσικές και πολιτισμικές σχέσεις».

Κτίριο Ματσάγγου, 28ης Οκτωβρίου και Ιωλκού, στις 19.00 (Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος και Σύλλογος Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής).
Την Τετάρτη 10 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου (Σπ. Σπυρίδη 130), στις 19.00, παρουσίαση της 3ης Ποιητικής Συλλογής του Ηλία Καλλέ, εκπαιδευτικού – συγγραφέα, «Αφουγκράσματα».
Ομιλητής ο Θεοδόσης Τζιαφέτας, εκπαιδευτικός – φιλόλογος. Απαγγέλλει η Γεωργία – Μαρία Καλλέ και προλογίζει η Άρτεμις Κουτσούκου, πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ».

Ο Ηλίας Καλλές, γεννημένος στην Αλία (Μπακλαλί) της επαρχίας Αλμυρού του Ν. Μαγνησίας, μετά τα εγκύκλια μαθήματα σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από διάφορες θέσεις. Ασχολείται με τον πεζό και ποιητικό λόγο από τα μέσα της δεκαετίας του 1960. Έχει εκδώσει διάφορες ποιητικές συλλογές και πεζά κείμενα και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.
Την Τετάρτη 8 Μαΐου παρουσίαση του βιβλίου της κλινικής ψυχολόγου-συγγραφέως Μάρως Μπέλλου «Ο γκάτζετ-Εros» (ή «Ο Έρωτας στα χρόνια της Τεχνολογίας»). Gallery X, Γαζή και Χατζηαργύρη, στις 7 μ.μ.
Την Παρασκευή 7 Ιουνίου, στις 9.00 μ.μ., βραδινό των μελών και φίλων του Συλλόγου σε χώρο που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το