Οικονομία

Κρυπτονομίσματα: Υποχωρεί το Bitcoin, αισιοδοξία εν όψει Libra

Το Bitcoin υποχώρησε σήμερα (24/6) από τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 μηνών, ύστερα από το άλμα άνω του 10% που κατέγραψε το Σαββατοκύριακο, με τους αναλυτές να αποδίδουν την άνοδο στην αυξανόμενη αισιοδοξία για την υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων, αφού η Facebook παρουσίασε το δικό της ψηφιακό νόμισμα, το Libra.
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή (Bitcoin) άγγιξε χθες Κυριακή τα 11.247,63 δολάρια στην πλατφόρμα ανταλλαγών Bitstamp, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2018. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σήμερα το πρωί υποχώρησε από τα επίπεδα αυτά, καταγράφοντας νωρίτερα πτώση 0,5% στα 10.786 δολάρια.

Ο Μάτι Γκρίνσπαν, αναλυτής της επενδυτικής πλατφόρμας eToro, δήλωσε ότι τα κέρδη αποτυπώνουν την αισιοδοξία που επικρατεί μεταξύ των επενδυτών για τις κινήσεις στις οποίες προχωρούν μεγάλες εταιρείες για να υιοθετήσουν κρυπτονομίσματα.
«Οι traders κάνουν εικασίες για τη μελλοντική εμπλοκή μεγάλων παικτών όπως η Facebook» δήλωσε. «Πιστεύουν ότι το Libra θα δημιουργήσει μαζική αναγνώριση των κρυπτονομισμάτων και θα λειτουργήσει ως πύλη εισόδου για την υιοθέτησή τους».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το