Τοπικά

Κρούσματα κορωνοϊού σε δύο εκπαιδευτικούς σε Βόλο και Στεφανοβίκειο

Κρούσματα κορωνοϊού σε δύο εκπαιδευτικούς του Νομού Μαγνησίας καταγράφηκαν χθες, ενώ σήμερα οι δύο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα αποφασίσουν για τη λειτουργία ή το κλείσιμο των σχολείων.
Πιο αναλυτικά, όπως τονίστηκε από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας κ. Χαράλαμπο Σταχτέα «ενημερωθήκαμε για κρούσμα κορωνοϊού σε καθηγητή του Γυμνασίου Στεφανοβικείου και ήδη γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους από τον αρμόδιο καθηγητή, τον διευθυντή και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ».
Επίσης από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τονίστηκε πως «ενημερώθηκε για κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό των συστεγαζόμενων 24ου και 15ου Δημοτικών Βόλου και σήμερα αποφασίστηκε να ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων για 14 μέρες.
Στο μεταξύ κλειστά είναι δύο Τμήματα στο Γυμνάσιο Σκιάθου λόγω κρούσματος που καταγράφηκε σε μαθήτρια, καθώς και των στενών επαφών που είχαν οι μαθητές μαζί της, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης που έγινε.
Πρόκειται για τα πρώτα τμήματα που κλείνουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Μαγνησίας, ενώ έχει προηγηθεί ένα κλειστό τμήμα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ειδικότερα στο 24ο Δημοτικό Βόλου.

Όλα ξεκίνησαν προχθές αργά το απόγευμα, όταν το Γυμνάσιο Σκιάθου ενημέρωσε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για επιβεβαιωμένο κρούσμα σε μαθήτρια του σχολείου. Αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες και αποφασίστηκε να μη λειτουργήσει το τμήμα που παρακολουθεί μαθήματα η μαθήτρια. Ωστόσο, χθες σε ενημέρωση που είχε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας από την αρμόδια υπηρεσία, αποφασίστηκε να κλείσει και δεύτερο τμήμα. Όπως εξήγησε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας «το δεύτερο τμήμα έκλεισε, γιατί από την ιχνηλάτηση που έγινε, διαπιστώθηκε πως μαθητές ενός άλλου τμήματος είχαν στενές επαφές με τη μαθήτρια».

Χθες σε πρώτη της ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας επισήμανε πως «σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.55339/08-09-2020 ΚΥΑ για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τα σχετικά πρωτόκολλα διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 και ύστερα από την ενημέρωση του διευθυντή του Γυμνασίου Σκιάθου περί ύπαρξης επιβεβαιωμένου κρούσματος στη σχολική του μονάδα, αλλά και τη γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Δημοσίας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Α2 του Γυμνασίου Σκιάθου για χρονικό διάστημα 14 ημερών, ήτοι από 22-10-2020 έως και 04-11-2020».
Λίγο αργότερα, όμως απέστειλε και δεύτερη ανακοίνωση που αναφερόταν στο δεύτερο τμήμα που έκλεισε. Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση τόνιζε τα εξής; «Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.55339/08-09-2020 ΚΥΑ για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τα σχετικά πρωτόκολλα διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 και των στενών επαφών αυτών, και ύστερα από τη γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Δημοσίας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας και του Τμήματος Α4 του Γυμνασίου Σκιάθου για χρονικό διάστημα 14 ημερών ήτοι από 23-10-2020 έως και 05-11-2020».

Ο κ. Σταχτέας ανέφερε πως τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου λειτουργούν κανονικά, ενώ στα δύο τμήματα που έκλεισαν θα ακολουθηθεί η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.
Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Σκιάθου ανέφερε πως «δικαιολογημένη είναι η ανησυχία των Σκιαθιτών τις τελευταίες μέρες για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο Γυμνάσιο Σκιάθου. Επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο οι ανησυχίες μας για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς ουσιαστικά μέτρα σε όλη τη χώρα, με μαθητές στοιβαγμένους σε τμήματα των 25, με ελλιπές προσωπικό καθαριότητας».

Στο Πανεπιστήμιο
Επίσης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τα κρούσματα σε φοιτητές ανέρχονται στα 16 και προέρχονται από Τμήματα της Λάρισας, της Φθιώτιδας και των Τρικάλων. Όπως τόνισε ο επικεφαλής της επιτροπής Covid του Π.Θ. και αντιπρύτανης κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης, οι φοιτητές αυτοί είτε είναι ασυμπτωματικοί είτε έχουν πολύ ελαφρά συμπτώματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το