Τοπικά

Μάθημα και το Σάββατο για τις χαμένες διδακτικές ώρες – Σε κατάληψη χθες επτά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στη Μαγνησία

Επτά σχολεία ήταν χθες σε κατάληψη με κύριο αίτημα των μαθητών την αντιμετώπιση της αέριας ρύπανσης και τη μη καύση σκουπιδιών. Πάντως η νέα εξέλιξη από χθες, είναι η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για την κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται και η διεξαγωγή μαθημάτων ακόμη και το Σάββατο.

Λουκέτο μπήκε χθες σε επτά Λύκεια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, της Μαγνησίας. Πιο συγκεκριμένα δεν λειτούργησαν τα 1ο ΓΕΛ Βόλου, 2ο ΓΕΛ Βόλου, 5ο ΓΕΛ Βόλου, 7ο ΓΕΛ Βόλου, Μουσικό, και τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.
Στα σχολεία οι μαθητές έκαναν γενικές συνελεύσεις για τη λήψη απόφασης υπέρ της κατάληψης και στη συνέχεια κρέμασαν πανό με τα αιτήματά τους. Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Βόλου παρουσίασαν αιτήματα για την καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης στους νέους.
Από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν ξεκινήσει σποραδικά οι καταλήψεις στα σχολεία. Και δεν υπάρχει μια μέρα που να μην έχει μπει λουκέτο σε κάποιο σχολείο.
Στο μεταξύ χθες εστάλη στη Διεύθυνση δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας η εγκύκλιος από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας που αφορά στα μέτρα τα οποία αποφάσισε η κυβέρνηση για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω των καταλήψεων.

Η απόφαση του υπουργείου παιδείας προβλέπει ότι «στα σχολεία που απώλεσαν διδακτικές ώρες λόγω καταλήψεων, η αναπλήρωσή τους εξασφαλίζεται κατά σειρά με τους ακόλουθους τρόπους, εντός τεσσάρων μηνών:
-Περικοπή περιπάτων, επισκέψεων και εκδρομών.
-Περιορισμός των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών.
-Αξιοποίηση των σχολικών εορτών (πραγματοποιούνται και οι εορταστικές εκδηλώσεις και τα μαθήματα).
-Αξιοποίηση διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, καθώς και των Σαββάτων.
Ως προς την οργάνωση των μαθημάτων, ορίζεται πως ο διευθυντής/η διευθύντρια συγκαλεί το Σχολικό Συμβούλιο, το οποίο εισηγείται στον Σύλλογο Διδασκόντων/ουσών τον τρόπο αναπλήρωσης των ωρών που χάθηκαν, στη βάση των επιλογών που αναλύθηκαν ανωτέρω, με τον Σύλλογο Διδασκόντων να αποφασίζει σχετικά.
Η απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών υποβάλλεται στον/στη διευθυντή/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ενημέρωση».
Στη Μαγνησία υπάρχουν σχολεία που έχουν κάνει ακόμη και δεκαπέντε μέρες κατάληψης, ενώ άλλα κινούνται γύρω στις δέκα μέρες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το