Τοπικά

Κριτική της Πράσινης Αριστεράς στην κυβέρνηση

Υπέρ του διαλόγου και των συναινέσεων για τη δημιουργία ενός νέου χώρου που τον έχει ανάγκη το πολιτικό σύστημα τάσσεται το κόμμα της Πράσινης Αριστεράς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τον Βόλο, ο πρόεδρος του κόμματος Θράσος Φωτεινός. Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «απίστευτη κωλοτούμπα, τόσο στο θέμα του μακεδονικού όσο και στο προσφυγικό».
Αρχικά το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Συντονιστικής της «Πράσινης Αριστεράς» Π. Μαστρογιάννης έκανε αναφορές στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της καύσης τους, δηλώνοντας πως «το κόμμα συμμετέχει με ιδιαίτερη ευαισθησία σε όλες τις πρωτοβουλίες και δράσεις και ότι η πρωτοβουλία των επτά επιστημονικών φορέων της Μαγνησίας, που διοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο την ημερίδα στο ΤΕΕ Μαγνησίας, θα διευρυνθεί και θα επανέλθει με νέα δράση».
Από την πλευρά του ο Θράσος Φωτεινός αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, καθώς και στις προτάσεις του κόμματος για τη διακυβέρνηση της χώρας, την κοινωνία των πολιτών και την απλή αναλογική.
Σχετικά με τη διακυβέρνηση της χώρας τις πρώτες 100 ημέρες από τη Νέα Δημοκρατία είπε μεταξύ άλλων ότι «προσπαθούσε επί τρία χρόνια να μας πείσει ότι πρέπει να γίνουν εκλογές, ώστε να γίνει κυβέρνηση για να επιλύσει το μακεδονικό, το προσφυγικό, για να βάλει τάξη στη διακυβέρνηση της χώρας. Μέσα στις 100 πρώτες ημέρες όχι μόνο φάνηκαν τα ψέματά της, αλλά και η απίστευτη κωλοτούμπα, τόσο στο θέμα του μακεδονικού όσο και στο προσφυγικό. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν νέο χώρο που χρειάζεται το πολιτικό σύστημα. Είμαστε υπέρ του διαλόγου και των συναινέσεων, αλλά να συζητάμε για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και του πολίτη. Και οι συμφωνίες να είναι ανοιχτές και όχι κάτω από το τραπέζι» προσέθεσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το