Αθλητισμός

Κρίσιμο συμβούλιο σήμερα στην ΕΠΣ Θεσσαλίας

Σήμερα το βράδυ συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΠΣ Θεσσαλίας θέλοντας να κάνει τον απαραίτητο προγραμματισμό για τις φετινές διοργανώσεις. Το θέμα που φυσικά «καίει» είναι ο τρόπος διεξαγωγής της φετινής Α’ κατηγορίας.

 Ως γνωστόν, οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή είναι 18. Στις περσινές 16, που είναι οι: Αίας, Αγχίαλος, Αγία Άννα, Ρήγας Φεραίος, Σαρακηνός, Τοξότης, Ακρόπολη, Πύρασος, Α.Ε. 2002, Σκιάθος, Αγία Παρασκευή, Πρωτεσίλαος Πτελεού, Αστέρας Ριζομύλου, Μακρινίτσα, Μυρμιδόνες, Δάφνη, προστέθηκαν άλλες δύο. Ο λόγος για τον Γ.Σ. Αλμυρού που δεν κατάφερε να κρατηθεί στη Γ’ Εθνική και τον Διαγόρα Στεφανοβικείου που υποβιβάστηκε οικειοθελώς.

Το να πραγματοποιηθεί πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών αποκλείστηκε εξ αρχής από την Ένωση, τόσο για οικονομικούς λόγους, όσο και για πρακτικούς, αφού πρέπει να δηλωθεί νωρίς ο πρωταθλητής (έως τις 10 Μαΐου), για να συμμετάσχει στη συνέχεια στα μπαράζ ανόδου.

Έτσι, στο τραπέζι θα πέσουν δύο προτάσεις, που θα εξεταστούν από τον πρόεδρο της Ένωσης Μίλτο Καλόγηρο και τους συνεργάτες του. Σύμφωνα με την πρώτη, οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους των εννέα με γεωγραφικά κριτήρια. Θα παίξουν σε δύο γύρους (18 αγωνιστικές με 16 παιχνίδια και δύο ρεπό για κάθε ομάδα) και οι τέσσερις πρώτοι από κάθε γκρουπ (σύνολο 8) θα παίξουν στα πλέι οφ. Εκεί θα «κουβαλήσουν» τους βαθμούς από τα παιχνίδια με τις ομάδες που προκρίθηκαν από τον ίδιο όμιλο και θα δώσουν οκτώ παιχνίδια (τέσσερα μέσα και τέσσερα έξω) με τις ομάδες που θα έχουν περάσει από το άλλο γκρουπ. Στη βαθμολογία, κάθε ομάδα θα έχει από 14 ματς, τα έξι που θα «κουβαλήσει» από την α’ φάση και τα οκτώ της β’ φάσης. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με τις ομάδες που στην α’ φάση θα τερματίσουν στις θέσεις 5-9 στον όμιλό της.

Όμως υπάρχει και μία δεύτερη πρόταση που θα συζητηθεί και η οποία ήδη έχει υιοθετηθεί από την γειτονική ΕΠΣ Λάρισας, που επίσης έχει 18 ομάδες στην Α’ κατηγορία της.

Αυτό το σχέδιο διεξαγωγής του πρωταθλήματος προβλέπει κανονική περίοδο ενός γύρου, όπου όλοι θα παίξουν με όλους σε 17 αγωνιστικές. Από εκεί και πέρα, οι έξι πρώτοι θα συνεχίσουν στα πλέι οφ, παίζοντας μέσα-έξω μεταξύ τους, οπότε θα δώσουν ακόμη 10 παιχνίδια. Όσον αφορά τα πλέι άουτ. Σε αυτά θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-18 της κανονικής περιόδου και θα παίξουν σε έναν γύρο 11 αγωνιστικών.

Χωρίς αμφιβολία, τα δύο σχέδια παρουσιάζουν ενδιαφέρον έχοντας τα υπέρ και τα κατά τους. Σίγουρα θα υπάρξουν παράπονα, όποια και να είναι η τελική απόφαση της ΕΠΣΘ, η οποία πρέπει να προσπαθήσει να βρει μία λύση, όπου οι όποιες αδικίες θα είναι στον μικρότερο δυνατό βαθμό.

Επίσης, σήμερα θα συζητηθούν και άλλα θέματα που αφορούν τις διοργανώσεις της ΕΠΣΘ, όπως η ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής των κληρώσεων πρωταθλημάτων και Κυπέλλου. Υπάρχει σκέψη η Α’ κατηγορία να αρχίσει το Σαββατοκύριακο 25-26 Σεπτεμβρίου, με τις ομάδες της Β’ κατηγορίας να παίζουν τις ίδιες ημέρες στην Α’ φάση του Κυπέλλου. Το δικό τους πρωτάθλημα θα αρχίσει πιθανότατα στις 2-3 Οκτωβρίου.

Αλλάζουν τα δελτία των ποδοσφαιριστών
Τα δελτία των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών θα αντικατασταθούν με άλλου τύπου δελτία και για το λόγο αυτό η ΕΠΣΘ εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση: «Σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό Ιδιότητας Μετεγγραφών της ΕΠΟ, από την αγωνιστική περίοδο 2021-22 παύουν να υφίστανται τα Δελτία Αορίστου Χρόνου, ενώ και όλα τα σωματεία είναι υποχρεωμένα σε αντικατάσταση των Δελτίων Αθλητικής Ιδιότητας των ποδοσφαιριστών τους έως τις 30/06/2022, με το δελτίο νέου τύπου που θα είναι ορισμένου χρόνου και χρώμα λευκό. Ποδοσφαιριστές των οποίων τα δελτία δεν θα αντικατασταθούν δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε επίσημους αγώνες στην αγωνιστική περίοδο 2021-2022».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το