Αθλητισμός

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη σήμερα στη Φούτμπολ Λιγκ με τη συμμετοχή και του Ολυμπιακού Βόλου

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για το μέλλον του πρωταθλήματος έχουν σήμερα στις 17.00 οι 14 ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ, μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, Λεωνίδα Λεουτσάκο.
Αναμένεται να παρθεί απόφαση για το αν θα επανέλθουν στις προπονήσεις οι ομάδες. Θυμίζουμε, πως η Φούτμπολ Λιγκ δεν έχει κάνει αίτημα στη ΓΓΑ για επανέναρξη των προπονήσεων, όπως έκανε πρόσφατα η Σούπερ Λιγκ 2. Να σημειωθεί ότι το πρωτόκολλο που θα ακολουθήσουν οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, εάν φυσικά αποφασίσουν να επιστρέψουν στις προπονήσεις, θα είναι ίδιο με τις ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ και της Φούτμπολ Λιγκ.

Το πιθανότερο είναι να παρθεί απόφαση για να ξεκινήσουν προπονήσεις και οι παίκτες της Φούτμπολ Λιγκ, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως θα επαναρχίσει και το πρωτάθλημα, παρότι απομένουν μόλις τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωσή του. Κι αυτό, καθώς οι ομάδες φαίνεται να είναι αντίθετες να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, τη στιγμή μάλιστα, που έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση, μετά από πρωτοβουλία του Ολυμπιακού Βόλου, για αναδιάρθρωση και τη δημιουργία μιας Β’ Εθνικής χωρισμένη σε δύο ομίλους (Βόρειος και Νότιος από 16 ομάδες). Η νέα κατηγορία θα προκύψει από τη συνένωση της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ θα γίνει ενημέρωση στις ομάδες από τον πρόεδρο της Ένωσης, Λεωνίδα Λεουτσάκο, για την κατάσταση που επικρατεί λόγω του κορωνοϊού και θα συζητηθούν όλα τα θέματα που «καίνε», αναφορικά με την επανεκκίνηση ή τον τερματισμό της σεζόν.
Τα μέλη της Φούτμπολ Λιγκ, όπως προαναφέραμε, καλούνται να αποφασίσουν εάν θέλουν να επιστρέψουν στη δράση ή όχι, ώστε ανάλογα να τρέξουν και οι διαδικασίες για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των προπονήσεων.
Το κομβικό ζήτημα του κόστους των τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, πάντως, κρίνεται απαγορευτικό για τις ομάδες της κατηγορίας, εάν αναλογιστούμε τη δυσκολία που αντιμετωπίζει στο θέμα αυτό η Σούπερ Λιγκ 2.

Εάν η απόφαση που παρθεί είναι να τερματιστεί το πρωτάθλημα, το επόμενο βήμα θα έχει να κάνει με την επικύρωση της βαθμολογίας.
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις αντιδράσεις που θα προκύψουν, καθώς είναι αντιληπτό πως το κομμάτι της αναδιάρθρωσης περισσότερο ακούγεται από κάτω προς τα πάνω. Αναδιάρθρωση επιθυμούν οι οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής, προκειμένου να ανέβουν και οι οκτώ κατηγορία και όχι οι τέσσερις όπως προβλέπει η προκήρυξη του πρωταθλήματος. Επίσης, η πλειοψηφία των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ υποστηρίζει, πως θα είναι πιο βιώσιμο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 σε δύο ομίλους, ενώ παράλληλα θα αποκατασταθεί και η περσινή αδικία που υπέστησαν όλες οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, πλην των Τρικάλων, οι οποίες επί της ουσίας, αν και πρωταθλήτριες, δεν ανέβηκαν κατηγορία. Κι αυτό, καθώς αγωνίστηκαν στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, μετά τη δημιουργία της Σούπερ Λιγκ 2 με απόφαση της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη. Εκ των πραγμάτων η περσινή αναδιάρθρωση αποδείχθηκε πέρα για πέρα αποτυχημένη.

Από την πλευρά τους οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 δεν επιθυμούν την αναδιάρθρωση εκτός κι αν υπάρξουν οικονομικά κίνητρα, τα οποία θα τις επιτρέψουν να συνηγορήσουν υπέρ της δημιουργίας μιας Β’ Εθνικής με δύο ομίλους.
Το πιθανότερο είναι στη σημερινή τηλεδιάσκεψη να συζητηθεί εκ νέου το θέμα της αναδιάρθρωσης από τους 14 εκπροσώπους των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ, αυτή τη φορά μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης, Λεωνίδα Λεουτσάκο.
οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου βρίσκονται καθημερινά σε επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη του ποδοσφαίρου για το θέμα της αναδιάρθρωσης και δηλώνουν αισιόδοξοι για θετική έκβαση της υπόθεσης.
Για να προχωρήσει, ωστόσο, η αναδιάρθρωση θα πρέπει να είναι σύμφωνη η ΕΠΟ, η οποία θα και θα πάρει την απόφαση, με τις ευλογίες, βέβαια και της πολιτείας. Ως γνωστόν, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε τηλεδιάσκεψη που είχε την περασμένη Παρασκευή με τους οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής δήλωσε θετικός εκ μέρους της κυβέρνησης στη αναδιάρθρωση της δεύτερης κατηγορίας σε δύο ομίλους, κατά τα πρότυπα της πρότασης του Ολυμπιακού Βόλου. Ανέφερε, δε, πως στην κυβέρνηση επεξεργάζονται το πλάνο της αναδιάρθρωσης και το προσεχές διάστημα αναμένονται εξελίξεις στο θέμα.
Όπως και να έχει, το θέμα της αναδιάρθρωσης έχει ανοίξει για τα καλά με τον Ολυμπιακό Βόλου να μπαίνει μπροστάρης στην προσπάθεια αυτή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το