Τοπικά

Κρίση στον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου-Καταψηφίστηκε ο απολογισμός -Γενική Συνέλευση με 18 από τα 300 μέλη

Καταψηφίστηκε ο διοικητικός απολογισμός που παρουσίασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κ. Τσέλιος στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, ενώ στη Γενική Συνέλευση μετείχαν μόνο 18 από τα 300 μέλη του Εμπορικού Συλλόγου. Ο πρόεδρος κ. Τσέλιος δέχτηκε σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση και την παράταξη «Έμποροι ενάντια στην κρίση» για τους χειρισμούς του στο «τιμόνι» του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος τον Ιούνιο οδηγείται σε εκλογές με τον ίδιο να δηλώνει πως δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση εάν θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία. Ωστόσο μετά την καταψήφιση του διοικητικού απολογισμού η παράταξη «Έμποροι Ενάντια στην Κρίση» θα εξετάσει την κατάθεση πρότασης μομφής.
Ο κ. Τσέλιος κατηγορήθηκε για έλλειμμα διεκδικητικότητας και ζητήθηκε να κλείνουν όλα τα μαγαζιά τις Κυριακές.
«Εγώ φταίω για το ασφαλιστικό, τα POS, τον ΦΠΑ και τη φορολογία. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να λύσω όλα αυτά τα θέματα. Λυπάμαι που δεν είναι αυτό δουλειά του Εμπορικού Συλλόγου», ήταν η απάντηση του κ. Τσέλιου, σε μια συνέλευση με ελάχιστα άτομα και με μεγάλη ένταση.
Ο κ. Τσέλιος κατέθεσε τον προσωπικό απολογισμό της διοίκησής του, ο οποίος μεταξύ άλλων περιελάμβανε:
-Αίτημα στην αντιπεριφερειάρχη για άνοιγμα 3 επιπλέον Κυριακών, 19/1/16.
-Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις με ΕΣΕΕ με πανελλαδικό κλείσιμο καταστημάτων, για το Ασφαλιστικό 4/2/2016.
-Ανοικτή επιστολή στην υφυπουργό Οικονομικών και βουλευτές Μαγνησίας για Ασφαλιστικό-Φορολογικό, Ακατάσχετο Λογαριασμό, POS, κ.ά., 14/4//16.
-Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις με ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, κατά της πρότασης της κυβέρνησης για την ψήφιση νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, 8/5/2016.
-Κατάθεση προτάσεων ΕΣΒ στο Επιμελητήριο Μαγνησίας για τον καθορισμό δακτυλίου δρόμου σε περίπτωση επεισοδίου ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο πολεοδομικό συγκρότημα του Δ. Βόλου, 9/5/2016.
-Ανοικτή επιστολή στους βουλευτές Μαγνησίας για τον ΦΠΑ, επαναφορά ρύθμισης 100 δόσεων, ακατάσχετο λογαριασμό, κ.ά., 19/5/2016.
-Ενημέρωση από τη Δημοτική Αστυνομία για συστάσεις και ενέργειες, κατόπιν καταγγελίας του ΕΣΒ για αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου με τραπεζοκαθίσματα καφετέριας, 10/8/2016.
-Ορισμός εκπροσώπων ΕΣΒ στη γνωμοδοτική Επιτροπή για την άσκηση υπαίθριου εμπορίου σε χώρους της χερσαίας ζώνης Λιμένα Βόλου, 28/9/2016.
-Διαγωνισμός Χριστουγεννιάτικης Βιτρίνας, Δεκέμβριος 2016.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το