Τοπικά

Κραυγή βοήθειας για άστεγο στον Βόλο από περιοίκους στα «Κύματα»

Την ανάγκη παρέμβασης των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Βόλου επισημαίνουν περίοικοι και κάτοικοι στα «Κύματα» στην οδό Φιλελλήνων, γι’ άστεγο που έχει βρει «καταφύγιο» σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της πόλης.
Όπως αναφέρουν, απευθυνόμενοι στη «Θ», ο συγκεκριμένος άνδρας είναι ρακένδυτος, μιλάει ελληνικά, ωστόσο η γενικότερη συμπεριφορά του προκαλεί πρόβλημα στη διαβίωση των περιοίκων της περιοχής.
Όπως αναφέρουν, «ο συγκεκριμένος άνδρας πριν λίγο καιρό κοιμόταν έξω από το κτίριο των «Τριών Ιεραρχών». Ο χώρος εκεί απολυμάνθηκε κι εδώ και λίγο καιρό βρίσκεται έξω από πολυκατοικία και καφετέριες. Ο άνθρωπος αυτός εθεάθη να αφοδεύει και να ουρεί έξω από την πολυκατοικία, ενώ και οι γυναίκες που καθαρίζουν την πολυκατοικία έχουν εντοπίσει ακαθαρσίες μέσα στην πολυκατοικία στους διαδρόμους».
Ο άνθρωπος αυτός, που ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι βιώνει το δικό του δράμα, γίνεται προσβλητικός προς όσους του κάνουν παρατήρηση να μην κάθεται στις ζαρντινιέρες, καταστρέφοντας τα λουλούδια. Επίσης, σύμφωνα με τους ίδιους, τίθεται και θέμα υγιεινής, ενώ δεν αποκλείεται να αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα.
Ο άνδρας αυτός βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο, μεταξύ 5-7 το πρωί, ενώ τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας τριγυρνάει σε άλλα σημεία της πόλης.
Οι περίοικοι αυτό που ζητάνε, είναι οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου να πλησιάσουν τον άνθρωπο αυτόν και αν κρίνουν απαραίτητο, να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Βόλου για ιατρικές εξετάσεις και να εξετάσουν αν μπορεί να βρεθεί κάποιο προσωρινό κατάλυμα και να του δοθεί μία ευκαιρία για να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσής του.

φωτό αρχείου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το