Τοπικά

Κουπί από χρυσάφι για τη Βολιώτισσα Έλενα Αγιώτη

Τρεις ακόμη διακρίσεις απέσπασε πρόσφατα η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια Έλενα Αγιώτη, συμμετέχοντας με τον ΟΕΑ-ΝΑΒ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στην Καστοριά. Η 21χρονη έτρεξε στο τετραπλό σκιφ γυναικών, στην τετράκωπο χωρίς πηδαλιούχο γυναικών και στην οχτάκωπο γυναικών και κατάφερε να κερδίσει δύο ασημένια μετάλλια και ένα χρυσό. Ασχολείται με τον αθλητισμό από πολύ μικρή, ξεκινώντας με τένις και συνεχίζοντας τα τελευταία έξι χρόνια με την κωπηλασία, κάτι που αποτελεί για την Έλενα σαν οικογενειακή παράδοση, καθώς και οι γονείς της είναι κωπηλάτες. «Αποφάσισα να πάρω αυτό τον δρόμο. Οι γονείς μου δεν με πίεσαν ποτέ να πάω στο κουπί και με άφησαν να επιλέξω μόνη μου το άθλημα, που μου αρέσει». Το 2018 ήταν για αυτήν ένα πολύ έντονο έτος και κωπηλατικά και λόγω των πανελληνίων εξετάσεων. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους βρέθηκε στο προπονητικό κοινόβιο της εθνικής κωπηλατικής ομάδας στην Καστοριά. Εκεί προετοιμάστηκε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Σερβία και μαζί με μία κωπηλάτρια από τον Βόλο συμμετείχαν στο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων και κέρδισαν τη 2η θέση. Δύο εβδομάδες αργότερα συμμετείχε και στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 23 στη Λευκορωσία στο διπλό σκιφ, κερδίζοντας την πρώτη θέση. Έκτοτε ακολούθησαν πολλές προτάσεις από πολλά πανεπιστήμια της Αμερικής. «Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα βρίσκονταν πολλοί πανεπιστημιακοί προπονητές, που παρακολουθούσαν τους αγώνες. Όταν τελείωσα την κούρσα, ήρθαν και με έπιασαν, για να φοιτήσω σε μεγάλα πανεπιστήμια, όπως στο Michigan, στο Oχάιο, αλλά εγώ δίσταζα», σημείωσε η Έλενα.

Το 2019 αποφάσισε να μην συμμετέχει σε κάποιον αγώνα, ενώ είχε ήδη περάσει στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης . «Αποφάσισα να αφοσιωθώ στα μαθήματα και έψαχνα καιρό να βρω σε ποιο πανεπιστήμιο θα πάω. Εντέλει κατέληξα να υπογράψω με το Michigan State University”. Έτσι σταμάτησε τις σπουδές της στην Ιατρική. Σήμερα σπουδάζει με πλήρη υποτροφία ξενοδοχειακά (business hospitality) στην Αμερική και είναι πολύ ικανοποιημένη από την επιλογή που έκανε. Και εκεί ανήκει στην ομάδα κωπηλασίας και διαγωνίζεται για το πανεπιστήμιο, όπου γίνονται πρωταθλήματα και αγώνες. Βέβαια, λόγω του κορωνοϊού, η χρονιά που πέρασε, η οποία ήταν και η πρώτη για την Έλενα εκεί, ήταν ιδιαίτερη, καθώς δεν διοργανώθηκαν πολλοί αγώνες.

«Ήταν πολύ μεγάλη απόφαση το να έρθω στην Αμερική. Έπρεπε να ταξιδέψω τελείως μόνη μου και οι γονείς μου λόγω του κορωνοϊού δεν είχαν τη δυνατότητα να με επισκεφθούν», δήλωσε, αλλά όπως είπε, έχει κάνει ήδη παρέες και φιλίες, ειδικά με κοπέλες που σπουδάζουν μαζί και ανήκουν στην ίδια ομάδα κωπηλασίας.
Βέβαια, από την ημέρα που ξεκίνησε την κωπηλασία, παραμένει πάντα μέλος του ΟΕΑ-ΝΑΒ. «Προσπαθώ, όσο μπορώ, να βοηθήσω και εγώ τον όμιλο, όπως και αυτός μου προσφέρει ικανοποίηση και ευχαρίστηση για αυτό που κάνω», δήλωσε. Όσο για το τι σημαίνει για εκείνη αθλητισμός, όπως είπε, είναι μία μεγάλη λέξη. «Είναι κάτι καταπληκτικό, που σου δίνει χαρά, ευχαρίστηση και ικανοποίηση. Σου δίνει πολλά. Με προπονούν οι προπονητές μου, ο κ. Σίμος Σάμιος και η κ. Σοφία Τασιού», κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το