Ελλάδα

Κουρουμπλής: Το κράτος είναι παρών στην Ειδομένη

newego_LARGE_t_1101_54607403_type13145

Το κράτος βρίσκεται στην Ειδομένη, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση της επερώτησης βουλευτών της ΝΔ για το προσφυγικό, επισημαίνοντας πως η δοκιμασία αυτή αφορά την πατρίδα και πρέπει να βρεθεί ένας κοινός τόπος συνεννόησης όλων των πολιτικών δυνάμεων.

«Στην Ειδομένη υπάρχει ένα άτυπο κέντρο με 12.000 περίπου ανθρώπους. Δεν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα, που να καταδεικνύει την απουσία του κράτους. Η παρουσία της Αστυνομίας με 300 άνδρες, το ΚΕΕΛΠΝΟ σε 24ωρη βάση, οι 17 ΜΚΟ που παρεμβαίνουν εκεί, δεν δείχνουν απουσία του κράτους. Το κράτος βρίσκεται στην Ειδομένη», είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος κατηγόρησε τους βουλευτές ότι είπαν πράγματα που δεν απηχούν την πραγματικότητα.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής παραδέχθηκε, ωστόσο, προς τον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Γεωργαντά, ότι ο νομός Κιλκίς σηκώνει αναντίστοιχα μεγάλο βάρος και υπάρχει ήδη συμφωνία με τους δήμαρχους γι αυτό, ώστε να γίνεται καλύτερη διαχείριση. «Να βάλετε πλάτη όμως κι εσείς, όπως και οι δήμαρχοι».

Εξετάζεται η ενίσχυση των δήμων που «σηκώνουν το βάρος»
Ο υπουργός Εσωτερικών, ανακοίνωσε ότι το υπουργείο από ίδιους πόρους θα ενισχύσει τους δήμους και τις περιφέρειες, που σηκώνουν το βάρος, ενώ γίνεται προσπάθεια να αρθεί το έλλειμμα χρηματοδότησης των ΟΤΑ από το ευρωπαϊκό ταμείο.
Τέλος, ενημέρωσε ότι γίνονται προσπάθειες να επιλυθεί το θέμα των χωραφιών, που δεν καλλιεργούνται, λόγω της παρουσίας των προσφύγων.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το