Κόσμος

Κορονοϊός: Συζητήσεις για ακόμη πιο αυστηρά μέτρα στη Γερμανία μετά την σύντομη απαγόρευση

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι Αρχές επέβαλαν σειρά μέτρων, τα οποία ο Τύπος χαρακτήρισε lockdown light, για να ελέγξουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού που πλήττει τη Γερμανία, όπως και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Νέα, ακόμη πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα για να επιβραδυνθεί η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, συζητούν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και αυτές των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας.

Τα μέτρα προσανατολίζονται στο να συστήσουν δραματική μείωση του αριθμού των ανθρώπων που θα μπορούν να συναντώνται σε σπίτια και να επιβάλλουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, σύμφωνα με το Reuters.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, θα έχει συνάντηση με τους πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων μέσα στην ημέρα. Το έγγραφο, προσχέδιο των μέτρων που ενδέχεται να ανακοινωθούν, αναφέρει ακόμη ότι οι Αρχές θα απευθύνουν σθεναρή σύσταση προς τους πολίτες να μην οργανώνουν ούτε να συμμετέχουν σε ιδιωτικές γιορτές ως τα Χριστούγεννα.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι Αρχές επέβαλαν σειρά μέτρων, τα οποία ο Τύπος χαρακτήρισε lockdown light, για να ελέγξουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας που πλήττει τη Γερμανία, όπως και την υπόλοιπη Ευρώπη. Μπαρ κι εστιατόρια έκλεισαν, πάντως σχολεία και εμπορικά καταστήματα – προς το παρόν τουλάχιστον – παραμένουν σε λειτουργία.

Σύμφωνα με το κείμενο που υπόκειται ακόμη σε αλλαγές, ιδιωτικές συναντήσεις θα επιτρέπονται στα μέλη κάθε νοικοκυριού με μόνο δύο μέλη από οποιοδήποτε άλλο. Σήμερα, επιτρέπεται να συναντώνται ως και δέκα πρόσωπα από δύο νοικοκυριά.

Στα σχολεία, οι μαθητές θα πρέπει να φορούν μάσκα ανεξαίρετα, ενώ σήμερα αυτό δεν ισχύει για παιδιά που πηγαίνουν σε πρωτοβάθμια σχολεία. Οι τάξεις θα έχουν τους μισούς μαθητές, ώστε να επιτρέπεται η τήρηση της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης. Ως τα τέλη Οκτωβρίου καταγράφονταν 520.000 κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία, αλλά αυξήθηκαν κατά σχεδόν 50%, στα 780.000, μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες του Νοεμβρίου. Την ίδια περίοδο, οι εισαγωγές σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) αυξήθηκαν κατά περίπου 70%.

Πάνω από 10.000 νέα κρούσματα
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 10.824 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 801.327, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους. Το ίδιο διάστημα, 62 ασθενείς υπέκυψαν στον κορονοϊό, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα να φθάνει τους 12.547 ως αυτό το στάδιο, κατά την ίδια πηγή.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το