Ελλάδα

Κορονοϊός: Συναγερμός για 206 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία – Οι συνολικές νοσηλείες

Προβληματισμό έχουν σκορπίσει σε ιατρικό προσωπικό και ηγεσία του υπουργείου Υγείας η μεγάλη διασπορά του κορονοϊού, της γρίπης και του RSV, με την πίεση στα νοσοκομεία να είναι διαρκώς αυξανόμενη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν περίπου 206 νέες εισαγωγές κρουσμάτων και άλλα τόσα εξιτήρια στα νοσοκομεία της χώρας. Συνολικά νοσηλεύονται 1.600 άνθρωποι, οι 300 από αυτούς σε ΜΕΘ, οι 100 εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι.

Αύξηση 30% στα επείγοντα
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, «τα νοσοκομεία πιέζονται πάρα πολύ τις τελευταίες ημέρες από τους ασθενείς με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα. Πλην των ασθενών με κορονοϊό που στη πλειονότητα εμφανίζουν ήπια συμπτωματολογία, υπάρχει μεγάλη αύξηση των ασθενών με γρίπη και άλλες ιώσεις».

Ο κ. Γιαννάκος αναφέρει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η αύξηση ξεπερνάει το 30% κάτι που δείχνει την έλλειψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης. «Τις αργίες, σαββατοκύριακα, νύκτες, η πρωτοβάθμια κατεβάζει ρολά και ο θεσμός του προσωπικού γιατρού έχει αποτύχει. Έτσι όλοι οι δρόμοι για τους ασθενείς ακόμη και για τη χορήγηση των αντιικών φαρμάκων για τον κορονοϊό οδηγούν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία», σημειώνει.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημείωσε επίσης ότι η αναμονή των ασθενών για εξέταση στα παθολογικά και πνευμονολογικά ιατρεία των εφημερευόντων νοσοκομείων ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τις 8 ώρες. Συμπληρώνει ότι «οι νοσοκομειακές ανεπτυγμένες παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές γέμισαν. Δεν φθάνουν τα κρεβάτια να καλύψουν τους ασθενείς που τελικά εισάγονται» με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται σε κλίνες άλλων κλινικών, «αυξάνοντας τον δείκτη νοσοκομειακών λοιμώξεων».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εύκολα “καθάρισε” τον Πανιώνιο ο Ολυμπιακός

Γρήγορα και εύκολα ο Ολυμπιακός προσέθεσε τρεις βαθμούς στη συγκομιδή του στο παιχνίδι με τον…

12 Μαρτίου 2024

Έξω

  Σακούλες απορριμμάτων έξω από τους κάδους στα Χάνια Πηλίου, διαπίστωσαν περιπατητές. Εύλογο είναι το…

12 Μαρτίου 2024

Πήρε φόρα ο Βόλος στην Α2 πόλο 12-10 την Ηλιούπολη

Ήταν να μην κάνει την αρχή και να αρχίσει να κερδίζει… Ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση επιβλήθηκε…

12 Μαρτίου 2024

Ευκολία

  Αντί να ανοίξει τον κάδο απορριμμάτων και να πετάξει μέσα την σακούλα, ο συμπολίτης…

12 Μαρτίου 2024

Νίκη παραμονής στη Β’ Εθνική για τα κορίτσια του Βόλου

Νίκη και παραμονή στην Β’ Εθνική κατηγορία για την γυναικεία ομάδα του Βόλου. Σε ένα…

12 Μαρτίου 2024

Αποκόπηκε

  Ένα κομμάτι από το κράσπεδο επί της οδού Ροζού στη συμβολή με την οδό…

12 Μαρτίου 2024