Ελλάδα

«Έγινε λάθος…» – Τι είπε στους αστυνομικούς ο σύντροφος της 41χρονης εγκύου

Λίγες κουβέντες πρόλαβαν να αποσπάσουν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης της 41χρονης Γεωργίας από τη Θεσσαλονίκη, που βρέθηκε νεκρή σε δυσπρόσιτη περιοχή στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής, από τον σύντροφό της.

Ο άνδρας που αναζητούσε για 8 μέρες τη σύντροφό του και πλέον θεωρείται ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της, υποστηρίζει ακόμα την αθωώτητά του.

Το λάθος στο σχέδιο
Όταν προσήχθη ξανά στην αστυνομική διεύθυνση προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα νέα στοιχεία που είχαν στην κατοχή τους οι αστυνομικοί, ο 39χρονος σύντροφός της πρόλαβε να ανταλλάξει λίγες κουβέντες με τους αστυνομικούς.

«Έγινε λάθος. Αλλιώς το σχεδιάσαμε» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, προτού αλλάξει στάση και δηλώσει ότι δεν θα πει τίποτα στους αστυνομικούς αν δεν είναι μπροστά και ο δικηγόρος του.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο 39χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε σκηνοθετήσει μαζί με το φίλο του ληστεία, ωστόσο τα πράγματα πήραν δυσάρεστη τροπή.

«Χρωστούσα λόγω του τζόγου 650 ευρώ. Της ζητούσα να μου δώσει χρήματα, γιατί ήξερα ότι στο πατρικό της είχε 5.500 – 7.000 ευρώ. Σκέφτηκα να της δείξω ότι κινδυνεύω, για να αναγκαστεί να μου δώσει τα χρήματα.

Θα σκηνοθετούσαμε ληστεία. Θα κατεβάζαμε το γενικό διακόπτη. Θα κανόνιζα να μπει πρώτα και να μου επιτεθεί, για να δείξω ότι με ληστεύουν. Πρόλαβε, όμως, και μπήκε πρώτα εκείνη» υπογράμμισε ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας.

Το σχέδιο που απέτυχε
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου και όπως παραδέχθηκαν και οι δύο συλληφθέντες στους αστυνομικούς που τους εξέτασαν, ήθελαν να σκηνοθετήσουν μια ληστεία εις βάρος της 41χρονης με σκοπό να της πάρουν τα κλειδιά του πατρικού της σπιτιού και την επόμενη ημέρα να κάνουν διάρρηξη εκεί προκειμένου να πάρουν ένα ποσό 7 με 8 χιλιάδες ευρώ που πίστευαν ότι έκρυβε η άτυχη Γεωργία εκεί.

Το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς ο 39χρονος για να έχει άλλοθι πήγε και πήρε την 41χρονη από το κατάστημα που εργαζόταν για να πάνε μαζί στο διαμέρισμά του στην Καλαμαριά.

Εκεί τους περίμενε ο 34χρονος φίλος του με κουκούλα. Όταν έφτασαν επιτέθηκε στην 41χρονη, τη φίμωσε, της έδεσε τα χέρια και την οδήγησε στην κρεβατοκάμαρα. Μέσα στο σκοτάδι τον ρόλο του ληστή άρχισε να παίζει και ο 39χρονος αλλάζοντας τη φωνή του.

Τον αναγνώρισε και τη μαχαίρωσε
Ο 34χρονος ισχυρίζεται ότι κάποια στιγμή κατέβηκε στο αυτοκίνητό του και μετά από λίγο τον φώναξε ο 39χρονος λέγοντάς του ότι σκότωσε την 41χρονη και να πάει να τον βοηθήσει.

Όλα δείχνουν ότι η 41χρονη αντιλήφθηκε ότι οι δήθεν ληστές ήταν ο ίδιος ο σύντροφός της και ο 34χρονος φίλος του τον οποίο γνώριζε.

Το σχέδιο απέτυχε και τότε ο 39χρονος φέρεται να αποτελείωσε την άτυχη γυναίκα με μια μαχαιριά στον λαιμό.

Το κατηγορητήριο
Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του συντρόφου της αδικοχαμένης 41χρονης εγκύου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Συγκεκριμένα, ο σύντροφος της Γεωργίας και ο φίλος του κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για τη διακοπή κύησης, ληστεία (όλες κατά συναυτουργία), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν την Τετάρτη στον 4ο τακτικό ανακριτή, από όπου αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: in.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κορονοϊός: Συναγερμός για 206 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία – Οι συνολικές νοσηλείες

Προβληματισμό έχουν σκορπίσει σε ιατρικό προσωπικό και ηγεσία του υπουργείου Υγείας η μεγάλη διασπορά του…

9 Ιανουαρίου 2024

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Στα δύο η ΝΔ – Οι διαφωνούντες και τα αιτήματα για «πειθαρχία»

Θέμα ωρών να αποκαλυφθούν δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου για το…

9 Ιανουαρίου 2024

Υπουργικό: Σχέδιο για συμπληρωματικό φόρο 15% σε πολυεθνικές και μεγάλους ομίλους επιχειρήσεων

Σχέδιο νόμου που αφορά σε ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής Οδηγίας, το οποίο προβλέπει τη θέσπιση ενός…

9 Ιανουαρίου 2024

Στέφανος Κασσελάκης: Το 62% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Δημοσκόπηση ALCO

Περαιτέρω πτώση, σε δημοσκοπικό επίπεδο, σημείωσε η δημοτικότητα του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική…

9 Ιανουαρίου 2024

Αντιμέτωπος με φυλάκιση έως 3 έτη ο διαζευγμένος γονέας που παρεμποδίζει την επικοινωνία του παιδιού με τον άλλο γονιό

Ο διαζευγμένος γονέας που παρεμποδίζει την επικοινωνία του παιδιού του με τον φυσικό πατέρα ή…

9 Ιανουαρίου 2024

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για εμπορία πλαστών πινάκων και εικόνων

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη κατοχή και διακίνηση πλαστών πινάκων…

9 Ιανουαρίου 2024