Αθλητισμός

Πήρε φόρα ο Βόλος στην Α2 πόλο 12-10 την Ηλιούπολη

Ήταν να μην κάνει την αρχή και να αρχίσει να κερδίζει… Ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση επιβλήθηκε 12-10 της Ηλιούπολης για την 12η αγωνιστική της Α2 πόλο και για πρώτη φορά από την έναρξη του πρωταθλήματος βρίσκεται έξω από τη ζώνη των πλέι άουτ.

Σε επτά αγώνες του πρώτου γύρου ο Βόλος αγνοούσε τη νίκη. Όμως στον δεύτερο γύρο τα δεδομένα άλλαξαν. Το συγκρότημα του Σάκη Πλατανίτη κέρδισε τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε και ανέβηκε στην 5η θέση του βορείου ομίλου (υπερτερεί του Αμαρουσίου στην ισοβαθμία).

Στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος» ο Βόλος παρατάχθηκε με τερματοφύλακα τον Νάσιο, αμυντικό τον Νικολέρη, φουνταριστό τον Γλούμη, ενώ περιφερειακοί ήταν οι Κουφιδάκης, Δημητρίου από τα δεξιά και οι Εγνατιάδης, Βασιλούδης από τα αριστερά.

Οι Βολιώτες ήταν αποφασισμένοι για το «τρίποντο» και έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις τους με σωστές επιλογές στην επίθεση και καλή άμυνα. Ο Κουφιδάκης άνοιξε το σκορ στον παραπάνω στην πρώτη επίθεση της ομάδας και μπορεί άμεσα ο Χατζής να ισοφάρισε, αλλά ακολούθησαν τα τέρματα των Δημητρίου, Κουφιδάκη, Νικολέρη που έκαναν το 4-1, για να κλείσει η πρώτη περίοδος με σκορ 4-2.

Ο Κουφιδάκης με πέναλτι και ο Δημητρίου έφεραν τη διαφορά για πρώτη φορά στα τέσσερα γκολ (6-2), ενώ το +4 διατήρησαν οι Εγνατιάδης (7-3), Νικολέρης (8-4), προτού ο Ξανθόπουλος γράψει το 8-5 του ημιχρόνου από θέση φουνταριστού. «Κλειδί» για το προβάδισμα των γηπεδούχων στο πρώτο μισό του παιχνιδιού ήταν το καλό ποσοστό στον παραπάνω (4/6).

Όμως στο τρίτο οκτάλεπτο χάθηκαν τρεις σερί επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα και με επί μέρους 1-3 η Ηλιούπολη μείωσε σε 9-8 (το βολιώτικο τέρμα το είχε σημειώσει ο Νικολέρης). Με τη διαφορά στη μικρότερη τιμή της το γκολ που ήρθε από τον Εγνατιάδη σε διπλό παραπάνω και με το οποίο έγινε το 10-8 ήταν καθοριστικής σημασίας.

Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου ο Κουφιδάκης σκόραρε από την περιφέρεια για το 11-8, ενώ 5’.17’’ πριν το φινάλε ο Ιάσων Λέτσιος έγραψε το 12-8 σε κόντρα επίθεση. Βέβαια, η αντίδρασή του μετά το γκολ έφερε και την αποβολή του με αντικατάσταση.

Το ματς δεν είχε τελειώσει όμως. Δύο εύστοχα σουτ από την περιφέρεια του Μ. Χάλαρη έκαναν το 12-10, ενώ 2’55’’ πριν τη λήξη ο Νόικος της Ηλιούπολης βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Νάσιο. Προσπάθησε να τον «κρεμάσει», αλλά ο γκολκίπερ του Βόλου απέκρουσε. Στη συνέχεια οι παίκτες του Σάκη Πλατανίτη έκαναν σωστή διαχείριση  του χρόνου και έτσι πανηγύρισαν τη σπουδαία νίκη.

Ο Βόλος είχε 6/14 στον παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, τρία γκολ από την περιφέρεια, ένα από τον φουνταριστό και ένα σε κόντρα επίθεση. Η Ηλιούπολη είχε 0/5 στον παραπάνω, έξι γκολ από την περιφέρεια, τρία από τον φουνταριστό και ένα στην κόντρα.

Διαιτητές: Σπανούδης-Μονιούδης

Οκτάλεπτα: 4-2, 4-3, 2-3, 2-2.

ΒΟΛΟΣ (Πλατανίτης): Νάσιος, Εγνατιάδης 2, Λέτσιος 1, Βερβερίδης, Καψάλης, Καλαμπαλίκης, Δημητρίου 2, Πετρόπουλος, Χρ. Κουφιδάκης 4, Βασιλούδης, Πέτρου, Γλούμης, Χρ. Μ. Κουφιδάκης, Νικολέρης 3, Μεριστούδης.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Σταϊκόπουλος): Μπελιάς, Μ. Χάλαρης 4, Τζεδόπουλος, Γεωργιάδης, Χατζής 1, Παναγούλης 1, Νόικος, Ξανθόπουλος 2, Οικονόμου, Ανανίκας 1, Σουσουρής, Γ. Χάλαρης, Βεζάκης, Καστραντάς, Ευσταθίου 1.

 

Τα αποτελέσματα

Νηρέας Χαλ.-Φοίβος 14-8

ΝΑΟ Κέρκυρας-Μαρούσι 11-6

Άρης-Ν.Ο. Λάρισας 7-10

Βόλος-Ηλιούπολη 12-10

 

Η βαθμολογία

  1. Ν.Ο. Λάρισας 27
  2. ΝΑΟ Κέρκυρας 25
  3. Άρης 22
  4. Ηλιούπολη 16
  5. Βόλος 11
  6. Μαρούσι 11
  7. Φοίβος 8
  8. Νηρέας Χαλ. 7

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ευκολία

  Αντί να ανοίξει τον κάδο απορριμμάτων και να πετάξει μέσα την σακούλα, ο συμπολίτης…

12 Μαρτίου 2024

Νίκη παραμονής στη Β’ Εθνική για τα κορίτσια του Βόλου

Νίκη και παραμονή στην Β’ Εθνική κατηγορία για την γυναικεία ομάδα του Βόλου. Σε ένα…

12 Μαρτίου 2024

Αποκόπηκε

  Ένα κομμάτι από το κράσπεδο επί της οδού Ροζού στη συμβολή με την οδό…

12 Μαρτίου 2024

Στην Ασφάλεια Βόλου το δεύτερο πανελλαδικά δωμάτιο δικανικής εξέτασης ανηλίκων

Μετά την Αττική, ο Βόλος είναι η δεύτερη πανελλαδικά πόλη, όπου δημιουργήθηκε δωμάτιο δικανικής εξέτασης…

12 Μαρτίου 2024

Δοκιμάζεται στον Βόλο ο 16χρονος Αντώνης Σπυριδάκης

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής Αντώνης Σπυριδάκης δοκιμάζει την τύχη του στον Βόλο, όπου ψάχνει μια ευκαιρία…

12 Μαρτίου 2024

Δείτε LIVE τη συνέντευξη του Δημάρχου Βόλου

Δείτε Live στο παρακάτω  link τη σημερινή συνέντευξη του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου https://www.youtube.com/watch?v=TMPyp089V5A

12 Μαρτίου 2024