Κόσμος

Κορωνοϊός στην Κίνα: Στους 2.870 οι νεκροί – 573 νέα κρούσματα έως το Σάββατο 29/2

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε την Κυριακή 1/3 ότι κατέγραψε 35 νέους θανάτους και 573 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού που προκαλεί επιδημία πνευμονίας στην ηπειρωτική Κίνα, ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Ωστόσο, ο αριθμός των θανάτων είναι μειωμένος σε σχέση με αυτόν που καταγραφόταν την Παρασκευή (47). Ο συνολικός απολογισμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ανήλθε σε 2.870.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν περισσότερα από ό,τι μία ημέρα νωρίτερα (427), κατά την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας. Όλοι πλην ενός από τους θανάτους καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, εστία της κρίσης. Στην επαρχία αυτή καταγράφηκαν επίσης 570 από τα 573 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19.

376 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Νότια Κορέα
Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν 376 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, γεγονός που αύξησε το σύνολό τους σε 3.526, από τα οποία θανατηφόρα ήταν 17, στη χώρα που έχει χτυπηθεί πιο βαριά από την ασθένεια COVID-19 μετά την Κίνα.

Περί το 90% των νέων κρουσμάτων καταγράφηκε στην Ντέγκου, πόλη στο κεντρικό τμήμα της Νότιας Κορέας που μετατράπηκε σε επίκεντρο της κρίσης στη χώρα, καθώς και στην επαρχία Βόρεια Τσονγκσάνγκ, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το