Τοπικά

Κορωνοϊός «πανικού» σε σχολεία του Βόλου – Γονείς ζήτησαν να μπουν μαθητές σε καραντίνα

Συναγερμός στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για το θέμα του κορωνοϊού, καθώς ήδη ένα Γυμνάσιο του Βόλου βρίσκεται από προχθές βράδυ στην Περούτζια της Κεντρικής Ιταλίας, ενώ πέντε μαθητές και δύο καθηγητές προερχόμενοι από τη Βόρεια Ιταλία διαμένουν αυτές τις μέρες στο Βόλο μετά από πρόσκληση Γυμνασίου της πόλης στο πλαίσιο του Εράσμους.

Την ίδια στιγμή με τον …ιό του πανικού κινδυνεύουν να καταληφθούν κάποια σχολεία, καθώς, όπως έγινε γνωστό από την Δευτεροβάθμια, γονείς ζήτησαν να μπουν μαθητές σε καραντίνα, επειδή επέστρεψαν από την εκδρομή που είχαν πάει στη Νότια Ιταλία.

Σε συνεχή επικοινωνία με τους έντεκα  μαθητές και τους δύο συνοδούς καθηγητές που έχουν μεταβεί στην Περούτζια στο πλαίσιο προγράμματος Εράσμους βρίσκεται η διεύθυνση του Γυμνασίου της πόλης το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Χθες βράδυ οι γονείς αποφάσισαν οι μαθητές θα επιστρέψουν γρηγορότερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία επιστροφής που είναι το Σαββατοκύριακο.

Σημειώνεται πως το υπουργείο παιδείας έχει ανακοινώσει πως οι μαθητές που επιστρέφουν από την Ιταλία, δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ που κυκλοφορεί.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το