Τοπικά

Εκδήλωση του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού – Σχολείο UNESCO-ASPnet, σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, πραγματοποίησε την επίσημη εκδήλωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού και του Δήμου Αλμυρού με αφορμή την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το άναμμα εφτά κεριών στη μνήμη των 6 εκατομμυρίων Εβραίων, Θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Ακολούθησαν προσφωνήσεις από τον Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού Σταύρο Βοϊβόνδα και τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Μαρσέλ Σολομών. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο π. Επιφάνιος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, η Σοφία Κανταράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων, ως εκπρόσωπος του κ. Σωκράτη Σαβελίδη, Δ/ντού ΔΔΕ Μαγνησίας και ο  Γ. Μπασιάκος, Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, εκπροσωπώντας τον Γεώργιο Πολύζο, Δ/ντή ΔΠΕ Μαγνησίας.

Ακολούθησε η εισήγηση της κυρίας Μαρίας-Ρενέ Παπαδριανού, φοιτήτριας Ψυχολογίας στο Ελληνοαμερικανικό Κολλέγιο, με τίτλο «Δικαιώματα του παιδιού και Ολοκαύτωμα» και η εισήγηση με τίτλο «Σχολείο UNESCO-ASPnet και Διδασκαλία του Ολοκαυτώματος» από την Χαρούλα Α. Μιχαλακοπούλου, ΜΑ Αγγλικής, Γαλλικής και Ιταλικής Γλώσσας & Φιλολογίας, Συντονίστριας του Σχολείου UNESCO-ASPnet για το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού, μαζί με τις μαθήτριες Αθανασία Θεοδώρου και Χριστίνα Κολοκυθά, και τον μαθητή Χρήστο Βακίδη. Ακολούθησε το ποίημα «Το παιδί και το αστέρι» που έγραψε η μαθήτρια Ελένη Ματζωρογεώργου και «Συζήτηση για το Ολοκαύτωμα» με Συντονιστή τον αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κώστα Μάγο. Παρέμβαση έκανε η απόγονος ομήρων κ. Λίνα Λευή – Σαμπετάι. Στη συνέχεια προβλήθηκε απόσπασμα από την ταινία «Το αγόρι με τις ριγέ πιτζάμες» και ο «Ο μονόλογος του Charlie Chaplin» από την ταινία Ο τελευταίος δικτάτορας.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον «βουβό» Πεντοζάλη του Πένθους από το εφηβικό Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Βρύναινας «Η Όθρυς» με υπεύθυνη χοροδιδάσκαλο την Βάσω Χουλιαρά, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.
Υπεύθυνες της εκδήλωσης ήταν οι καθηγήτριες Χαρούλα Α. Μιχαλακοπούλου και Άννα Πετράκη, Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ενώ την σκηνική επιμέλεια είχε η κα Παυλίνα Γκαραγκούνη, καθηγήτρια Καλλιτεχνικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αλμυρού λειτούργησε έκθεση με τα έργα των μαθητών και των μαθητριών του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού με θέμα το Ολοκαύτωμα. Επίσης, εκτέθηκαν έργα των μαθητών και των μαθητριών του 6ου Δημοτικού σχολείου Ν.Ιωνίας υπό την επιβλεψη του εκπαιδευτικού κ. Γεράσιμου Τσιμπλούλη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθηναν χαιρετισμό οι βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Μπουκώρος Χρήστος, Λιούπης Αθανάσιος και  Παπανάτσιου Κατερίνα, πρώην Υφυπουργός, καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας  Γεώργιος Κίτσος, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Κώστα Αγοραστού, Διευθυντές, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της περιοχής, γονείς και συμπολίτες μας.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου παρέθεσε γεύμα στους συντελεστές της εκδήλωσης στον Πλάτανο Αλμυρού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το