Ελλάδα

Κορονοϊός: Ποια προϊόντα δεν θα πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ

Έρχεται απαγόρευση πώλησης προϊόντων από σούπερ μάρκετ για να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Απαγόρευση πώλησης σε μια σειρά από προϊόντα από τα σούπερ μάρκετ ετοιμάζει η κυβέρνηση έπειτα από αίτημα της αγοράς. Βγαίνουν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ διάφορα προϊόντα, από ρούχα μέχρι ηλεκτρικά. Προβληματισμός για το θέμα ήδη υπήρχε και στο πρώτο lockdown, καθώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ήταν κλειστές, ενώ τα σούπερ μάρκετ συνέχιζαν να πωλούν ρούχα και παπούτσια.

Έτσι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε απόφαση απαγόρευσης πώλησης σειράς προϊόντων από τα ράφια των σούπερ μάρκετ και αναμένεται η δημοσίευση σε ΦΕΚ. Θα απαγορεύεται η πώληση διαρκών αγαθών (ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά, παιγνίδια, βιβλία, κλπ) από τα σούπερ-μάρκετ, για όσο διάστημα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα ώστε να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Οι επαγγελματίες και η κοινωνία στην Covid-19 εποχή» ανακοίνωσε πως προωθείται σχετική διάταξη για απαγόρευση βιομηχανικών προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ , ώστε να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με άλλες επιχειρήσεις λιανεμπορίου κατά τη διάρκεια του lockdown.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το Σάββατο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό παρουσία του προέδρου της ΕΣΕΕ Γιώργου Καρανίκα που έθεσε το σχετικό αίτημα για την απαγόρευση πώλησης από τα σούπερ μάρκετ προϊόντων που δεν είναι πρώτης ανάγκης.

Πλέον, τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να πωλούν τρόφιμα και είδη βασικής ανάγκης, όχι όμως αγαθά όπως βιβλία, παιχνίδια, ρούχα, μικροσυσκευές, χριστουγεννιάτικα είδη και άλλα διαρκή αγαθά. Η απόφαση έρχεται μετά από τις διαμαρτυρίες εμπόρων για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Σκέψεις να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία
Ο υπουργός, μιλώντας στον Σκάι, έκανε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός εξετάζει το αίτημα να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να στηρίξει το βιβλίο, ενώ οι αλλαγές στα σούπερ μάρκετ δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν ακόμη και από αύριο Τετάρτη.

Ανέφερε ακόμη ότι στο σχέδιο νόμου που θα συζητηθεί στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής θα υπάρχει διάταξη που δίνει το δικαίωμα στους φορείς των λαϊκών αγορών να επιλεγούν ποιες έξι ημέρες της εβδομάδας θέλουν να δουλέψουν, δηλαδή αν θέλουν να έχουν ρεπό Σάββατο ή Κυριακή.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το