Ελλάδα

Κορωνοϊός: Παρατείνονται τα μέτρα για τους ταξιδιώτες από Κίνα – Τι θα ισχύει

Για ακόμα δύο εβδομάδες, έως την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023, θα παραμείνουν σε ισχύ οι περιορισμοί και οι προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα μας των ταξιδιωτών από την Κίνα προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) με αεροπορική οδηγία που είχε εκδώσει ανακοίνωνε στο επιβατικό κοινό τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα των ταξιδιωτών από την Κίνα, για το διάστημα από τις 15 Ιανουαρίου 2023 έως και την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 06:00. Πλέον – ύστερα και από τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των 6 συναρμόδιων υπουργείων – η οποία δημοσιεύτηκε σημερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι περιορισμοί παίρνουν μία παράταση δύο εβδομάδων.

Στο διάστημα αυτό προβλέπεται ότι:

  • Mε αρνητικό τεστ θα γίνεται η είσοδος στην Ελλάδα ανεξαρτήτως υπηκοότητας για όλους τους ταξιδιώτες με απευθείας πτήσεις από την Κίνα. Ειδικότερα, η είσοδος των ταξιδιωτών ανεξαρτήτως υπηκοότητας που προέρχονται από την Κίνα με απευθείας πτήσεις επιτρέπεται εφόσον έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε τεστ με τη μέθοδο PCR εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την επιβίβασή τους για Ελλάδα.
  • Όλοι οι ταξιδιώτες από Κίνα υποχρεούνται στη χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95 ή KN95) τόσο κατά τη διάρκεια της πτήσης όσο και κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο αεροδρόμιο.

Τα μέτρα για είσοδο στην Ελλάδα που αφορούν τους ταξιδιώτες από την Κίνα ισχύουν για ανηλίκους (παιδιά) από πέντε (5) ετών και άνω.

Οι αεροπορικές εταιρίες υποχρεούνται στον έλεγχο του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι φέρει τα απαραίτητα έγγραφα και σε περίπτωση παραβίασης έχουν την υποχρέωση επαναπατρισμού του επιβάτη με ευθύνη και έξοδά τους. Τα ανωτέρω αναγκαία έγγραφα εισόδου (αρνητικά αποτελέσματα τεστ) επιδεικνύονται από τους ταξιδιώτες κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα και στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, εφόσον τους ζητηθούν, για έλεγχο εγκυρότητας και πληρότητας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το