Τοπικά

Κορωνοϊός: 354 ενεργά κρούσματα στη Μαγνησία – Αναστάτωση στα Κέντρα Υγείας για τους κατ΄οίκον εμβολιασμούς

Νέα τραγική διάσταση παίρνει η τροπή των ανεμβολίαστων υγειονομικών και εργαζόμενων στο Γηροκομείο του Βόλου.
Στο Νοσοκομείο Βόλου άφησε την τελευταία της πνοή την Κυριακή 96χρονη, με υποκείμενα νοσήματα και συγκεκριμένα με νεφρική ανεπάρκεια. Αν και εμβολιασμένη είχε κολλήσει κορωνοϊό μέσα στο Γηροκομείο από επαφή με το προσωπικό, που ήταν ανεμβολίαστο. Η κλονισμένη υγεία της, λόγω νεφρικής ανεπάρκειας, δεν άντεξε και υπέκυψε στις επιπλοκές που προκάλεσε η μόλυνση. Στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται ακόμη τρεις φιλοξενούμενοι του Γηροκομείου, ενώ νοσηλεύονται συνολικά 11 άτομα με κορωνοϊό. Εκτός των τριών νοσηλευόμενων του Γηροκομείου όλοι είναι ανεμβολίαστοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 40 έτη.
Στη Μαγνησία καταγράφηκαν μέχρι την Κυριακή από το επιδημιολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου 342 ενεργά κρούσματα, χωρίς να περιλαμβάνονται στον αριθμό οι επαφές των ασθενών, που ενδεχομένως μεταδόθηκε ο ιός.
Στις Σποράδες τα ενεργά κρούσματα είναι 12 και σε όλη τη Θεσσαλία 1.356. Νοσηλεύονται συνολικά 60 άτομα και σε καραντίνα σε όλη τη Θεσσαλία είναι 1.296 άτομα.
Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 26 κρούσματα στη Μαγνησία εκ των οποίων τα 2 στις Σποράδες.

Στο μεταξύ, αναστάτωση επικρατεί στα Κέντρα Υγείας που καλούνται να αναλάβουν τους κατ΄οίκον εμβολιασμούς.
Τα πάνω κάτω ήρθαν για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς που δεν θα τους αναλάβουν οι ιδιώτες γιατροί λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος. Τα Κέντρα Υγείας βέβαια παρουσιάζουν σοβαρή έλλειψη προσωπικού, ειδικά των νησιών που αυτήν την περίοδο έχουν φόρτο εργασίας και λόγω των τουριστών και των rapid test που πραγματοποιούν.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 16 Ιουλίου εστάλη mail σε όλα τα Κέντρα Υγείας με οδηγίες από το υπουργείο Υγείας ότι θα πρέπει να αποστείλουν άμεσα λίστα με ονόματα γιατρών και νοσηλευτών οι οποίοι θα αποτελέσουν τα κλιμάκια των κινητών μονάδων για να πραγματοποιούν κατ’ οίκον εμβολιασμούς, γεγονός που έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις, ενώ αυτοκίνητα καλούνται να διαθέσουν οι Δήμοι.
Να σημειωθεί ότι σήμερα προβλέπονται rapid tests στο ΤΟΜΥ Ιωλκού 9 με 2 και την ίδια ώρα στην παραλία του Βόλου. Επίσης 9 με 2 στην Α’ ΒΙΠΕ και στο Άσυλο 9 με 5.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το