Κόσμος

Κοπεγχάγη: Νεκρός ύποπτος για τις επιθέσεις από τα πυρά αστυνομικών

dania

Μετά την επίθεση στη συναγωγή  και την επίθεση σε καφέ της Κοπεγχάγης , με συνολικά δύο νεκρούς και πέντε τραυματίες,η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε -μέσω του λογαριασμού της στο Twitter- πως πυροβόλησε και τραυμάτισε ύποπτο.

«Η αστυνομία άνοιξε πυρ στο σταθμό Νορέμπρο. Ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί. Άγνωστη είναι η κατάσταση της υγείας του» , ανέφερε χαρακτηριστικά στην πρώτη ανάρτησή της.

Λίγο αργότερα, με τον ίδιο τρόπο, επιβεβαίωσε ότι ο τραυματίας υπέκυψε στα τραύματά του. Ανέφερε δε ότι πρώτος εκείνος άρχισε να πυροβολεί σε βάρος των αστυνομικών, που δεν τραυματίστηκαν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν ενέχεται στις δυο επιθέσεις, εκ των οποίων η μια χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατική», ούτε δόθηκαν περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα σχετικά με την ταυτότητά, την ηλικία και το φύλο του.

Είναι άγνωστο αν ο νεκρός ήταν οπλισμένος, αλλά και οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν σε σταθμό του μετρό.

πηγή www.thetoc.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το