Τοπικά

«Κόντρες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου για τη στέγαση υπηρεσιών

«Επεισοδιακή» ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, το βράδυ της Τρίτης, οπότε το σώμα κλήθηκε να λάβει απόφαση για έγκριση αιτήματος της τεχνικής Υπηρεσίας για τις κτηριακές ανάγκες του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας προϊσταμένης τέθηκε θέμα για την εύρεση κτιρίου 300 τ.μ. εντός του κεντρικού ιστού της πόλης του Βελεστίνου ώστε να χρησιμοποιηθεί για την ανάγκη στέγασης υπηρεσιών του Δήμου, του Νομικού Προσώπου και της ΔΕΥΑΡΦ.

Ο διευθυντής του Δήμου κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι το νοικιασμένο κτίριο της ΔΕΥΑΡΦ (ιδιοκτησία της μητέρας του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Α. Παπατόλια) παρουσιάζει υγρασία, έντονη δυσοσμία, φουσκωμένους σοβάδες από τα οποία αυτά προβλήματα υπάρχει και καταστροφή εγγράφων της υπηρεσίας.
Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται τα 2-3 τελευταία χρόνια, όπως ανέφερε στην εισήγησή του. Το κτίριο λοιπόν κρίθηκε σύμφωνα με την εισήγηση ακατάλληλο να στεγάσει την υπηρεσία και για τον λόγο μη επάρκειας του απαραίτητου χώρου για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Ο κ. Πάσχος, επικεφαλής της αντιπολίτευσης κατήγγειλε τον δήμαρχο κ. Νασίκα για ρεβανσισμό και εκδίκηση.
«Αν θέλουμε πραγματικά να διευκολύνουμε την ομαλή και σωστή λειτουργία του Δήμου θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και το κέντρο κοινότητας-δημοτική Βιβλιοθήκη που είναι ιδιοκτησίας δική σας και εισπράττετε ενοίκια από τον κορβανά του Δήμου αλλά και την ίδια τεχνική υπηρεσία που είναι ιδιοκτησία ατόμου που έχει πρώτου βαθμού συγγένεια με τοπικό σύμβουλο του συνδυασμού σας», ανέφερε.

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Παπατόλιας ανέφερε ότι «η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης νοικιάζει το κτίριο της μητέρας του από 1/5/2002, όταν και ιδρύθηκε η υπηρεσία με συμβόλαιο που υπογράφτηκε επί δημαρχίας Κ. Κανάρη. Το κτίριο ανακαινίστηκε πλήρως με εσωτερική συντήρηση, βάψιμο, κατασκευή 2 W.C. φώτα, κουφώματα αλουμινίου και παραδόθηκε στην υπηρεσία έτοιμο προς χρήση με έξοδα του πατέρα του Γ. Παπατόλια. Τα κτίριο μπορεί να παρουσιάζει φθορές φυσιολογικές, αλλά παρουσιάζει και εξωτερικές φθορές, καθότι ο εργολάβος ηλεκτρολόγος κατόπιν εντολής του Δήμου τοποθέτησε φώτα πάνω στα κουφώματα αλουμινίου καταστρέφοντάς τα. Όλα αυτά τα χρόνια ουδέποτε διαμαρτυρήθηκαν οι διοικήσεις της υπηρεσίας για τυχόν προβλήματα του κτιρίου.

Ουδέποτε μέχρι και σήμερα εστάλη κάποιο επίσημο έγγραφο που να τονίζει την ανεπάρκεια και τα προβλήματα του κτιρίου», είπε και αναρωτήθηκε γιατί δεν ενημερώθηκε για τις ζημιές η ιδιοκτήτρια μητέρα του και γιατί ο Δήμος ανανέωσε τον Μάιο του 2019 το συμβόλαιο με την ιδιοκτήτρια χωρίς να παρατηρήσει το παραμικρό πρόβλημα.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαδάμ έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία και αποφασίστηκε η επιχείρηση ύδρευσης να αναζητήσει νέο κτίριο, με τον κ. Παπατόλια να καταγγέλλει ότι τα απλήρωτα ενοίκια είναι 6 μηνών. Από τον Μάιο του 2019 που διεξήχθησαν και οι αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν έχει γίνει καταβολή ενοικίου.
«Το πρόβλημα για τη Δημοτική Αρχή ξεκίνησε όταν αποφάσισα τη συστράτευσή μου στην αυτοδιοικητική κίνηση «Όλοι μαζί μπροστά» με επικεφαλής τον Χαρ. Πάσχο. Διανύσαμε μια έντονη προεκλογική περίοδο, κινηθήκαμε με αρχές και αξίες και καταγγείλαμε τη συναλλαγή. Το πρόβλημα όμως εξελίχθηκε σε μίσος… από τα αποτελέσματα των εκλογών, διότι ανάμεσα στους άξιους συνυποψηφίους του συνδυασμού μου, οι πολίτες με ανέδειξαν πρώτο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπατόλιας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το