Ελλάδα

Κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία με την τρόικα

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ

«Θα καταλήξουμε σε συμφωνία με την τρόικα» επεσήμανε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ενώ ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μίλησε για επίφαση διαπραγμάτευσης.
«Το Eurogroup συζητά τη λήξη του μνημονίου, είναι γεγονός αυτό. Γεγονός είναι ότι υφίσταται αξιολόγηση του προγράμματος, βαίνει όμως προς τη λήξη του, αλλά για να οδεύσει πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Γεγονός είναι ότι υπάρχει ανοιχτή συζήτηση, και πηγαίνουμε σε υποστηρικτική γραμμή που χαλαρώνει η επιτήρηση… Όλα αυτά είναι πραγματικότητες. Θα καταλήξουμε σε συμφωνία Ανοιχτό ζήτημα είναι το ασφαλιστικό, το χειρίζεται ο Γιάννης Βρούτσης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης, μιλώντας το πρωί στον Σκάι.
Παράλληλα, για τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη Γιάννα Αγγελοπούλου τη Δευτέρα έκανε λόγο για «αριστερά του χαβιαριού» επικαλούμενος τον αντίστοιχο γαλλικό όρο (gauche caviar).
Επίσης, για την υπόθεση Καρατζαφέρη, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση που ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για τον τρόπο που έγινε η αγορά των ελικοπτέρων Super Puma το 2000, ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά «τα νόμιμα και ό,τι προβλέπεται». «Γεννάται ζήτημα γιατί το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν ήταν καν πολιτικός αρχηγός ήταν βουλευτής» τόνισε ο κ. Βορίδης.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς μίλησε για επίφαση διαπραγμάτευσης, επαναλαμβάνοντας ότι η συμφωνία απορρίπτεται αν επιλεγεί από το λαό ο ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να γίνουν εκλογές πριν τη συμφωνία. Δεν υπάρχει απεμπλοκή από το μνημόνιο» τόνισε.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το