Τοπικά

Κων. Μαραβέγιας: «Προεκλογική εκστρατεία από τον ΣΥΡΙΖΑ πάνω στα συντρίμμια 57 ανθρώπινων ζωών»

 

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του απέναντι στην τραγωδία των Τεμπών, εξαπέλυσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά την ομιλία του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αντικείμενο τη μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και τη διεύρυνση του αντικειμένου της.

Ο κ. Μαραβέγιας κατήγγειλε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ασύστολα ψεύδη και παραμόρφωση της αλήθειας χωρίς αιδώ, όσον αφορά τόσο το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όσο το σύστημα τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ στη Λάρισα. Μάλιστα κατηγόρησε προσωπικά τον Αλ. Τσίπρα ότι επιχειρεί να εκμεταλλευθεί την τραγωδία των Τεμπών κάνοντας προεκλογική εκστρατεία πάνω στα συντρίμμια 57 ανθρώπινων ζωών.

Ειδικότερα, αναφερόμενος καταρχάς στο πολυνομοσχέδιο, υπογράμμισε ως εξαιρετικά σημαντικές τις διατάξεις που αφορούν τη συμπερίληψη στις αρμοδιότητες της ΡΑΕ θεμάτων υδάτων και αποβλήτων, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την απλούστευση της δασικής νομοθεσίας, την αξιοποίηση των ΑΠΕ και τέλος τις ειδικές ρυθμίσεις για το δομημένο περιβάλλον. Από όλα αυτά, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς επέλεξε να ασχοληθεί με την δήθεν «ιδιωτικοποίηση του νερού», παρά τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Σκρέκα ότι δεν προβλέπεται καμία ιδιωτικοποίηση, ούτε θα μπορεί να γίνει, αφού δεν υπάρχει καμία τέτοια διάταξη στο νομοσχέδιο.

«Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το γνωρίζει, γιατί δεν πρόλαβε να το διαβάσει», σημείωσε ο κ. Μαραβέγιας και πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε να πάει χθες στη Λάρισα για να εκμεταλλευθεί την τραγωδία των Τεμπών και να υποστηρίξει ψευδώς ότι «δεν υπάρχει τοπική τηλεδιοίκηση του ΟΣΕ στη Λάρισα». Πρόκειται, σύμφωνα με τον βουλευτή για ένα ακόμα ψέμα του κ. Τσίπρα και απόλυτη αντιστροφή της αλήθειας, αφού επιχείρησε να μπερδέψει το πανελλαδικό – περιφερειακό σύστημα που όντως θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, με το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης που λειτουργεί στον σταθμό της Λάρισας από τον Νοέμβριο του 2022, όταν δηλαδή το έφτιαξε η ΝΔ. Μάλιστα, ο κ. Μαραβέγιας υπενθύμισε ότι η διορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, κ. Τσιαπαρίκου, είχε δηλώσει στη Βουλή τον Νοέμβριο του 2018 ότι στον σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας δεν υπήρχε τότε κανενός είδους σύστημα τηλεδιοίκησης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κάνει προεκλογική εκστρατεία πάνω στα συντρίμμια 57 ανθρώπινων ζωών, δείχνοντας απίστευτο πολιτικό θράσος και ασέβεια στις οικογένειες τους. Είναι τέτοιο το θράσος που φτάνουν να εγκαλούν -χωρίς κανένα στοιχείο- τη ΝΔ για πολιτικούς διορισμούς στους σιδηροδρόμους, όταν ήταν εκείνοι που έβαλαν το 2016 την κ. Τσιαπαρίκου πρόεδρο της ΡΑΣ, παρ’ότι δεν είχε καμία σχέση με τους σιδηροδρόμους, καθώς είναι υπάλληλος του ΙΚΑ και συνδικαλίστρια του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ίδια ρυθμιστική αρχή τοποθετήθηκε αντιπρόεδρος το 2016 ο κ. Γεωργόπουλος, φυσικός στο επάγγελμα ο οποίος παρουσίασε στη Βουλή επαγγελματικές συστάσεις από τον κ. Καμμένο και την κα. Τζούλη», τόνισε ο βουλευτής της Ν.Δ.

Συνεχίζοντας, επισήμανε ότι δεν έχει νόημα ο διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί πραγματικά δεν έχει λογική, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη στάση του απέναντι στις διατάξεις για τις ΑΠΕ τις οποίες ένα -οικολογικό υποτίθεται- κόμμα κανονικά θα χειροκροτούσε. Όπως είπε ο κ. Μαραβέγιας, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται ρυθμίσεις για τις τιμές αποζημίωσης σταθμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από κατ’ επάγγελμα αγρότες, όπως και για την προώθηση των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, μια προσπάθεια στην οποία πρωταγωνιστεί στη χώρα μας η Μαγνησία με την βιομηχανική παραγωγή των αναγκαίων βάσεων εγκατάστασης για θαλάσσιες ανεμογεννήτριες. «Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τις θέλει ούτε αυτές, καθώς αντιτίθεται σθεναρά σε κάθε τεχνολογική πρόοδο».

Κλείνοντας, έκανε ειδική αναφορά στη διάταξη για την εξαίρεση υποχρέωσης επισύναψης δασικού πιστοποιητικού σε συμβολαιογραφικές πράξεις αποδοχής κληρονομίας, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια δίκαιη και αναγκαία ρύθμιση που θα απελευθερώσει ακίνητα τα οποία σήμερα είναι μπλοκαρισμένα επειδή τα δασαρχεία δεν δίνουν τις απαραίτητες βεβαιώσεις. Όπως είπε ο κ. Μαραβέγιας, στόχος της ΝΔ και για την επόμενη 4ετία παραμένει η περαιτέρω απλούστευση νομικών και διοικητικών διαδικασιών προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.
«Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη εργάστηκε και θα συνεχίζει να αγωνίζεται για ένα Δημόσιο ρυθμιστικό, βοηθό του πολίτη και της επιχείρησης. Όχι για ένα κράτος συνεταίρο που θα παρεμβαίνει παντού και θα υπερφορολογεί τους πάντες. Αυτή είναι κι η καθαρή επιλογή που θα κληθούν να κάνουν σε λίγους μήνες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες», κατέληξε ο βουλευτής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το