Τοπικά

Κων. Μαραβέγιας: Δίκαια τα αιτήματα των παραγωγών του Πηλίου για τη συνδεδεμένη ενίσχυση και το αγροτικό δίκτυο

Τα αιτήματα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς για τη συνδεδεμένη ενίσχυση παραγωγών και το αγροτικό οδικό δίκτυο, προώθησε με Αναφορά του προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπ. Λιβανό και Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Ειδικότερα, ο κ. Μαραβέγιας μετέφερε στον κ. Λιβανό την ανησυχία των παραγωγών του Ανατολικού Πηλίου για την πιθανότητα εξαίρεσης από το καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης των μηλοπαραγωγών, που αποτελούν το 99% της δύναμης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, και των καστανοπαραγωγών. Η διοίκηση του Συνεταιρισμού επισημαίνει, μάλιστα, ότι τα μήλα Ζαγοράς Πηλίου είναι τα πρώτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που κατοχύρωσαν την υψηλού επιπέδου διάκριση Π.Ο.Π. και τέθηκαν για πρώτη φορά σε καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης το 2017, μετά από συστηματικές προσπάθειες που έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση. Το ποσό της συνδεδεμένης ενίσχυσης αποτελεί σημαντικό βοήθημα για τους παραγωγούς και κρίνεται αναγκαίο να συνεχιστεί, ώστε να μην τεθούν τα επόμενα χρόνια σε καθεστώς μεγαλύτερης οικονομικής πίεσης.

Αντίστοιχα, ο κ. Μαραβέγιας μετέφερε στον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη τις διαμαρτυρίες των παραγωγών για το δύσβατο δίκτυο αγροτικής οδοποιίας, που έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιών στα αγροτικά τους αυτοκίνητα με μεγάλο οικονομικό κόστος, ειδικά μετά και την κακοκαιρία «Αθηνά».

Με την Αναφορά του προς τους δυο υπουργούς, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητεί αφενός να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για τη διατήρηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης των μηλοπαραγωγών – καστανοπαραγωγών της περιοχής, αφετέρου να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για τη συντήρηση των αγροτικών δρόμων του Πηλίου, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για δίκαια αιτήματα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το