Ελλάδα

Κομοτηνή: Σύλληψη 3 διακινητών που προωθούσαν παράτυπους μετανάστες

Τρεις αλλοδαποί διακινητές που προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας συνολικά 33 παράτυπους μετανάστες συνελήφθησαν χθες στους νομούς Έβρου και Ροδόπης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών, πρόκειται για τρεις διαφορετικές περιπτώσεις.

Στην πρώτη, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης στον Έβρο, συνέλαβαν τις πρωινές ώρες τον έναν διακινητή, ο οποίος οδηγούσε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δώδεκα παράτυπους μετανάστες. Μετά από σήμα στάσης που έκαναν στο όχημα, και αφού ο οδηγός δεν υπάκουσε και ανέπτυξε ταχύτητα, ακινητοποιήθηκε σε δασική περιοχή και ο οδηγός – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός, αλλά τελικά συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το παραπάνω όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Η δεύτερη περίπτωση έλαβε χώρα επίσης τις πρώτες πρωινές ώρες, στην εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής. Εκεί, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό με ρυμουλκούμενο) και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δεκαπέντε μη μετανάστες, τους οποίους είχε κρυμμένους στην καρότσα του φορτηγού.

Στην τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι του Σαββάτου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν στο Κοπτερό Ροδόπης τον τρίτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι παράτυπους μετανάστες. Ο διακινητής δεν έχει άδεια οδήγησης.
Συνολικά κατασχέθηκαν τρία οχήματα, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων και χρηματικά ποσά. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, Σαπών και Φερών.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το