Τοπικά

Σκιάθος: Αγγελοπούλου και Μενδώνη εγκαινίασαν έκθεση για την πρώτη ελληνική σημαία

Στη Σκιάθο και πιο συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την ιστορικότερη του νησιού βρέθηκαν η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021, Γιάννα Αγγελόπουλου Δασκαλάκη και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να εγκαινιάσουν την έκθεση «Πρώτη Σημαία», η οποία συμπεριλήφθηκε στις εκδηλώσεις της επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από έναρξη της Επανάστασης του 1821.
Στο συγκεκριμένο μοναστήρι, μετά από αίτημα τοπικών καπεταναίων, το 1807 οι καλόγεροι ύφαναν στον αργαλειό την πρώτη ελληνική σημαία. Έναν άσπρο σταυρό σε μπλε πλαίσιο.

Για μια ακόμη φορά η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη φορούσε γυναικείο ένδυμα της εποχής του 1821 και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «αυτή η πρώτη σημαία ήταν φτιαγμένη από απλά και αγνά υλικά και σήμερα, 200 χρόνια μετά οι καλλιτέχνες της έκθεσης χρησιμοποίησαν ευτελή υλικά με διαχρονική και ακριβή αξία που αφήνει το αποτύπωμά της».
Από την πλευρά την η υπουργός Πολιτισμού αναφερομένη στη σημαία, τη χαρακτήρισε ως «σύμβολο που αποτυπώνει τη συνείδηση και τη μνήμη και αυτή είναι η ελληνική σημαία».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας. Παρόντες ήταν και οι αστέρες του Χόλιγουντ, Κερτ Ράσσελ και Γκόλντι Χόουν, οι οποίοι διατηρούν σπίτι στο νησί και το επισκέπτονται πολύ συχνά.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το