Παραπολιτικά

Κόμματα και πρόσωπα «ανοίγουν» το «παιχνίδι» για τις δημοτικές εκλογές

Δεν ξέρουμε πώς «ζυγίζουν» τα πράγματα οι ενδιαφερόμενοι, αλλά αιφνιδίως η βουβαμάρα έλαβε τέλος. «Ξυπνάνε τα αίματα» για τις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν σε δύο χρόνια και οι ψίθυροι για πρόσωπα που ενδιαφέρονται να ηγηθούν ψηφοδελτίων, παίρνουν πια χαρακτήρα δημόσιας συζήτησης. Το όνομα της προέδρου του ΤΕΕ Νάνσυς Καπούλα είναι αυτό που εντονότερα μέχρι στιγμής ακούγεται στις τάξεις της ΝΔ. Το κόμμα φέρεται να επιθυμεί να στηρίξει ένα πρόσωπο με τα χαρακτηριστικά της κ. Καπούλα στις δημοτικές εκλογές και πληροφορίες θέλουν την πρόεδρο του ΤΕΕ να συζητά, να βολιδοσκοπείται και να βολιδοσκοπεί για τη συγκρότηση ενός όχι στενά κομματικού αλλά ευρύτερου ψηφοδελτίου. Από τη ΝΔ προσδοκίες για στήριξη, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά του, έχει και ο Α. Κοπάνας, ενώ όπως άνοιξε έτσι και έκλεισε(;) η συζήτηση για τον γιατρό κ. Βενέτη, μια υποψηφιότητα του οποίου φέρεται να «βλέπει» θετικά και τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, επιμένουν πως στις εκλογές επιθυμούν τις συνεργασίες και θα αναζητήσουν πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής, αλλά καμία συζήτηση ακόμη δεν έχει ανοίξει, σε κανένα επίπεδο. Την πρωτοβουλία των συζητήσεων, θα έχει η παράταξη «Μαζί για τον Βόλο». Από πολλές πλευρές όμως εντός κόμματος υποστηρίζεται πως θα έπρεπε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου ένα πρόσωπο με τα χαρακτηριστικά του προέδρου του ΟΛΒ Θρασύβουλου Σταυριδόπουλου.
Στον χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης Νατάσα Οικονόμου ξεκαθάρισε χθες στο Ράδιο Ένα ότι η παράταξη θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για «συνεργασίες με άλλες παρατάξεις και πρόσωπα που κράτησαν όλο αυτό το διάστημα συνεπή στάση απέναντι στη Δημοτική Αρχή», γιατί «απόλυτη προτεραιότητα για την παράταξη είναι να κλείσει η πιο μελανή σελίδα στην ιστορία της πόλης», ωστόσο απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά της για την προσωπική της στάση, κάνοντας αναφορά σε συλλογικές διαδικασίες. Από τον χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ενδιαφέρον μέχρι στιγμής έχει εκδηλώσει και ανοιχτά από προχθές, με ανάρτηση στα social media, ο δημοσιογράφος Γιάννης Αναστασίου, εφόσον, όπως διευκρινίζει στις συζητήσεις που κάνει, δεν εκδηλώσει ενδιαφέρον η Νατάσα Οικονόμου. Συζήτηση ωστόσο θα ανοίξει μοιραία σύντομα στον ευρύτερο χώρο, ακόμα και αν δεν την επιδιώξει η Δημοκρατική Συμπαράταξη αφού ήδη χαρακτήρα αυτοδιοικητικής κίνησης παίρνει και η πρωτοβουλία του κ. Απόστολου Παπαδούλη.
Αν και θα κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, τα γεγονότα πλέον εξελίσσονται και σίγουρα θα επιταχύνονται όσο διευρύνεται η απογοήτευση από τη Δημοτική Αρχή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το