Οικονομία

Κοινωνικό μέρισμα: Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τους δικαιούχους

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα διανεμηθεί το κοινωνικό μέρισμα. Αυτό σημαίνει ότι θα ληφθούν οι αποφάσεις για το πόσους θα αφορά αλλά και το ποιο θα είναι το συνολικό ποσό που θα διατεθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, θέλει να είμαι σίγουρος για το υπέρ-πλεόνασμα προτού ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας και αφού εξεταστούν τα στοιχεία που θα προκύψουν από την πορεία των εσόδων, θα ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ανέφερε ότι «τα έσοδα του Οκτωβρίου ήταν υψηλότερα του μηνιαίου στόχου κατά 71 εκατ. ευρώ, ποσό που ανταποκρίνεται αυξημένο κατά τι στις προβλέψεις για το πρωτογενές πλεόνασμα που έχουν αποτυπωθεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού. Τα φορολογικά έσοδα κυμάνθηκαν λίγο υψηλότερα, αλλά η πρόσθετη αύξηση αντιστοιχήθηκε από υστέρηση εσόδων στο ΠΔΕ. Οι δαπάνες του προϋπολογισμού κινούνται επίσης χαμηλότερα στο 10μηνο, ως επί το πλείστον -φαινόμενο που παρουσιάζεται από την αρχή του έτους- λόγω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το