Τοπικά

Κοινή Δράση του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού σε συνεργασία με σχολικές μονάδες της πόλης με αφορμή τον εορτασμό της Επετείου των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

 

Την Παρασκευή 17 Νοέμβρη με αφορμή τον εορτασμό της Επετείου των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού υποδεχθήκαμε μαθητές και μαθήτριες σχολικών μονάδων της πόλης μας: του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, του 3ου Δημοτικού και του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού. Ο εορτασμός περιελάμβανε αφήγηση του χρονικού του Πολυτεχνείου από τους μαθητές/τριες μας, τραγούδια και ηχητικά αρχεία της εποχής, βιωματικό δρώμενο με χρήση μακέτας του Πολυτεχνείου, στο οποίο συμμετείχαν και οι μαθητές των παραπάνω σχολείων της πόλης, και δημιουργία τοιχογραφίας στο προαύλιο του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού. Το σχέδιο του κοινού καλλιτεχνικού έργου των μαθητών /τριων ήταν εμπνευσμένο από τους στίχους του τραγουδιού «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο». Ευχαριστούμε θερμά τους διευθυντές/τριες των ως άνω σχολικών μονάδων, κα Μαρία Σύγκα, κ. Μπασιάκο Γεώργιο και κ. Καπράνα Γεώργιο για την αποδοχή της πρόσκλησης, καθώς και τους /τις συνοδούς εκπαιδευτικούς και τους μαθητές/τριες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Η συμμετοχή τους υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική, καθώς τέτοιου είδους ομαδοσυνεργατικές δράσεις βοηθούν καθοριστικά στη δημιουργία γέφυρας για την αλληλοβοήθεια, τον σεβασμό την προαγωγή της συμπερίληψης και την αποδοχή της διαφορετικότητας.
Φωτογραφικό υλικό της δράσης απεστάλη στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, προκειμένου να συμπεριληφθεί στην εκδήλωση που θα διοργανώσει το Υπουργείο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 4 Δεκεμβρίου 2023.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το