Τοπικά

Κλειστή για μήνες η Λαϊκή Βιβλιοθήκη στον Βόλο “Θ”

Κλειστή παραμένει εδώ και τρεις περίπου μήνες η Λαϊκή Βιβλιοθήκη στη συμβολή των οδών Κωνσταντά και Κ. Καρτάλη, που αποτελεί κληροδότημα του Δαμιανού Κυριαζή, καθώς οι δύο εργαζόμενες παραμένουν απλήρωτες εδώ και οκτώ μήνες.
Η διοίκηση της Βιβλιοθήκης έχει αποστείλει εξώδικο στο Μουσείο Μπενάκη, από το οποίο αμείβονται οι εργαζόμενες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεγάλη αυτή εκκρεμότητα, αλλά το Μουσείο υποστηρίζει ότι λόγω οικονομικών δυσκολιών θα προσπαθήσει στο εγγύς μέλλον να τακτοποιήσει το ζήτημα.
Βέβαια έχουν περάσει οκτώ μήνες από τότε που προέκυψε το πρόβλημα της μη καταβολής της μισθοδοσίας και ακόμη δεν έχει λυθεί.
Έτσι εδώ και τρεις μήνες η Βιβλιοθήκη παραμένει κλειστή λόγω της επίσχεσης που προχώρησαν οι εργαζόμενες σε μια προσπάθεια να διεκδικήσουν τα οφειλόμενά τους.
Συμπολίτες που μεταβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη Βιβλιοθήκη, διαβάζουν στην είσοδο του κτιρίου ένα σημείωμα που αναφέρεται στους λόγους που είναι κλειστή.
Η Λαϊκή Βιβλιοθήκη αποτελεί κληροδότημα του Δαμιανού Κυριαζή που απεβίωσε το 1948. Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί στον Βόλο από το 1981 έχοντας κερδίσει την αγάπη των κατοίκων. Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε χρόνο χιλιάδες είναι οι αναγνώστες που περνούν την πόρτα της Βιβλιοθήκης για να δανειστούν ένα βιβλίο ή και να διαβάσουν εκεί.
Χαρακτηριστικά σύμφωνα με τα στοιχεία της διοίκησης της Βιβλιοθήκης το 2015 περίπου 8.000 συμπολίτες προσήλθαν στη Βιβλιοθήκη, αριθμός πολύ μεγάλος. Συνολικά στη Βιβλιοθήκη φιλοξενούνται 80.000 βιβλία τα οποία κάθε χρόνο ανανεώνονται είτε από δωρεές είτε από συνδρομή του Μουσείου Μπενάκη.
Από το 1994 μετά από μια δωρεά που έκανε η κόρη του Δαμιανού Κυριαζή στο Μουσείο Μπενάκη, όπου υπήρχε και μέριμνα για τη στήριξη της Λαϊκής Βιβλιοθήκης, στον Βόλο, οι δύο εργαζόμενες στη Βιβλιοθήκη αμείβονται από το ίδρυμα. Από τις αρχές όμως του τρέχοντος έτους προέκυψαν ζητήματα με την καταβολή της μισθοδοσίας από πλευράς ιδρύματος.
Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Βιβλιοθήκης κ. Γιάννης Καραθανάσης τόνισε πως «η Λαϊκή Βιβλιοθήκη παραμένει κλειστή εδώ και τρεις μήνες, επειδή οι δύο εργαζόμενες δεν έχουν πληρωθεί από την αρχή του χρόνου και γι’ αυτό προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας. Έχουμε αποστείλει εξώδικο στο Μουσείο Μπενάκη για να πληρωθούν οι δύο εργαζόμενες και η απάντηση που λάβαμε είναι πως θα κάνουν προσπάθεια για να τακτοποιήσουν το θέμα άμεσα».
Share

Πρόσφατα άρθρα

«Σήμερα θα γινόσουν 40 χρονών» – Συγκινεί ο αδερφός του Παντελή Παντελίδη ανήμερα των γενεθλίων του

Σήμερα, 23 Νοεμβρίου, ο Παντελής Παντελίδης θα γιόρταζε τα 40ά γενέθλιά του και ο ένας…

23 Νοεμβρίου 2023

Παρέμβαση του ΥπΑΑΤ στην παρουσίαση της 1ης αναφοράς της HVA για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας

Την ανάγκη θωράκισης του πρωτογενούς τομέα απέναντι στην κλιματική κρίση, της οποίας την ένταση και…

23 Νοεμβρίου 2023

Πιάνουν δουλειά

Πιάνουν δουλειά οι 15 εποχικοί υπάλληλοι στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, οι οποίοι θα απασχοληθούν με…

23 Νοεμβρίου 2023

93 Αυγούστου…

«93 Αυγούστου» είναι το μότο της Fraport, ώστε να δοθεί έμφαση πως το καλοκαίρι στην…

23 Νοεμβρίου 2023

Συνάντηση του Β. Μεταξά με τον Σύλλογο Προστασίας και Ανάδειξης του Παγασητικού

Με τον Σύλλογο Προστασίας και Ανάδειξης του Παγασητικού, συναντήθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, Βασίλης…

23 Νοεμβρίου 2023

Δυναμική

Τη δυναμική της Black Friday δείχνει έρευνα, σύμφωνα με την οποία 8 στους 10 Έλληνες…

23 Νοεμβρίου 2023