Τοπικά

Κλειστά έμειναν σήμερα τα περισσότερα καταστήματα του Βόλου μετά το κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου

Kλειστά παρέμειναν στην πλειοψηφία τους τα εμπορικά καταστήματα στην αγορά του Βόλου ενώ εξαίρεση ήταν τα πολυκαταστήματα που άνοιξαν κανονικά στις 11 το πρωί. Ικανοποιημένος για τη συμμετοχή των εμπόρων στο κάλεσμά του να μην ανοίξουν τα μαγαζιά τους σήμερα δηλώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου που συγκεντρώθηκε έξω από την εκκλησία Αγ. Νικολάου. Από εκεί ξεκίνησε το μοίρασμα ενημερωτικού υλικού στον κόσμο που περνούσε από την Ερμού ενώ τα μέλη του Συλλόγου έμπαιναν στα ανοιχτά καταστήματα ζητώντας από τον καταστηματάρχη να κλείσει την Κυριακή και από τους καταναλωτές να μην ψωνίζουν σήμερα.

“Λείπουν τα χρήματα, όχι ο χρόνος”

“Πάρα πολλοί έμποροι  έχουν ανταποκριθεί και δεν έχουν ανοίξει τα καταστήματά τους, κάτι που είναι πολύ θετικό για εμάς. Έχουμε πει πολλές φορές ότι το μέτρο της Κυριακής σε καμία περίπτωση δε μπορεί να θεωρεί αναπτυξιακό. Αντιθέτως, έχει επιφέρει πάρα πολλά λουκέτα ” δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απόστολος Οντόπουλος.

“Θεωρούμε ότι υπάρχει ένα σχέδιο οργανωμένο προκειμένου να πλήξει τους μικρούς και τους μικρομεσαίους και γενικότερα προτρέπουμε τους καταναλωτές να μην ψωνίζουν την Κυριακή. Είναι μία μέρα που δεν έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω στον τζίρο των επιχειρήσεων, ούτε και εξυπηρέτηση του καταναλωτή” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οντόπουλος και πρόσθεσε πως υπάρχουν πάρα πολλές μέρες ώστε ο καταναλωτής να ψωνίσει καθώς αυτό που λείπει είναι τα χρήματα και όχι ο χρόνος.

Αναφορικά με τα καταστήματα που άνοιξαν σήμερα, ο κ. Οντόπουλος δήλωσε πως οι έμποροι έχουν παρασυρθεί από τις πολυεθνικές και θεωρούν ότι εφ’ όσον τα πολυκαταστήματα είναι ανοιχτά, θα πρέπει να είναι κι αυτοί ανοιχτοί για να τους ανταγωνιστούν. “Πιστεύουμε ότι αυτή η προσέγγιση είναι τελείως λάθος. Μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε με την άριστη εξυπηρέτηση, τις πολύ καλές τιμές, την εξυπηρέτηση μετά την πώληση και τις διαπροσωπικές σχέσεις που προσφέρουν τα εμπορικά καταστήματα”.

Από την πλευρά ο υπεύθυνος Τύπου της ΟΕΒΕΜ Γιάννης Φόβος σημείωσε πως η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας στηρίζει την απόφαση των πρωτοβάθμιων Σωματείων και του Εμπορικού Συλλόγου για άνοιγμα μόνο των τριών Κυριακών το χρόνο, δηλαδή Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Πάσχα.

“Δεν λείπει ο χρόνος από τους καταναλωτές, λείπουν τα χρήματα. Το μέτρο της Κυριακής αποδείχτηκε ότι δεν σωστό, για τον λόγο ότι ούτε αύξηση τζίρου των επιχειρήσεων έφερε, ούτε αύξηση της απασχόλησης. Ζητάμε από την Κυβέρνηση να πάρει πραγματικά μέτρα στήριξης των ελεύθερων επαγγελματιών και των εμπόρων, όπως είναι η μείωση του ΦΠΑ, η καθιέρωση του ακατάσχετου λογαριασμού, η επαναφορά των 120 δόσεων στις ρυθμίσεις, όπως και πραγματική χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων” είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Κανελλής από τους “Εμπόρους ενάντια στην Κρίση”  σημείωσε πως  απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου για να είναι κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή, προχωρά με πολλή μεγάλη επιτυχία.  Η συντριπτική πλειοψηφία της αγοράς είναι κλειστή. Η αγορά του Βόλου δεν επικεντρώνεται μόνο στο κέντρο.  Τα τοπικά καταστήματα αποδοκιμάζουν τη λογική να είναι ανοιχτή η αγορά γιατί δεν έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Μόνο τα πολυκαταστήματα είναι ανοιχτά και φαίνεται πως δεν έχουν ιδιαίτερη κίνηση. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί από την πλευρά μας και καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην ανοίξουν τις Κυριακές, το καταναλωτικό κοινό να μην ψωνίζει τις Κυριακές και να υπερασπιστούμε ένα από τα βασικά δικαιώματα που είναι η κυριακάτικη αργία και το δικαίωμά μας να ζούμε ανθρώπινα.

 

Μέλη του  Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας προχώρησαν σήμερα το πρωί στον συμβολικό αποκλεισμό σούπερ μάρκετ στον Βόλο και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους πελάτες κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές. Στη συνέχεια κατέβηκαν με πανό που έγραφε ” Ποτέ τις Κυριακές ” στην Ερμού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το