Τοπικά

Συγκέντρωση και πορεία από μέλη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Συγκέντρωση και πορεία στην εμπορική αγορά του Βόλου πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Οι συγκεντρωμένοι από την Επιτροπή Αγώνα Υπαλλήλων του ΠΑΜΕ κρατούσαν πανό  και έκαναν πορεία στην Ερμού φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της κυριακάτικης αργίας.

Σε δηλώσεις του το μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Βόλου και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Παναγιώτης Τσιτσιρίκης ανέφερε πως οι εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορείου πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση τη μάχη για την κυριακάτικη αργία.

“Δεν είναι ένα μέτρο που θα μείνει όπως έχει. Ο κλάδος θα έχει εργαζόμενους των επτά ημερών. Ο κάθε εργαζόμενους πρέπει μέσα στον χώρο δουλειάς να το συζητήσει με τον συνάδελφό του και να συμμετέχει στο σωματείο του γιατί ταυτόχρονα τα μέτρα για την αξιολόγηση βάζουν στόχο και το συνδικαλιστικό κίνημα. Ο μόνος που μπορεί να βάλει φρένο είναι ο εργαζόμενος. στα μέτρα όχι μόνο για την κυριακάτικη αργία αλλά και για τις συλλογικές συμβάσεις”.

Απεύθυνε επίσης κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετέχουν και στην κινητοποίηση που οργανώνει το ΠΑΜΕ στην πλατεία Πανεπιστημίου στις 9 Νοεμβρίου,  στις 6 το απόγευμα.

“Μεγάλη η ευθύνη του Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων”

Ο κ. Τσιτριρίκης δήλωσε επίσης πως έχει μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση του κλάδου σήμερα η πλειοψηφούσα παράταξη στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως “μετά από τόσες Κυριακές που ανοίγουν τα καταστήματα, έχουμε να κάνουμε διοικητικό συμβούλιο -δεν μιλάω καν για συνέλευση- πάνω από ενάμιση χρόνο. Μόνο παραμονές του ανοίγματος των καταστημάτων βλέπουμε μια ανακοίνωση του προέδρου. Αυτό πρέπει ο εργαζόμενος να το ξέρει  γιατί λήξει η θητεία του σωματείου τον Φεβρουάριο και θα προχωρήσουμε σε αρχαιρεσίες”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το