Τοπικά

Κλιμάκιο υποψηφίων του ΚΚΕ επισκέφθηκε το λιμάνι του Βόλου

Περιοδεία στο λιμάνι του Βόλου πραγματοποίησαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές, με τον υποψήφιο δήμαρχο Βόλου Αποστόλη Ριζόπουλο και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Αποστόλη Νάνο, Εύη Καρυδάκη, Τσιώνα Μιχάλη, Βογιατζή Θανάση, καθώς επίσης και με τον δημοτικό σύμβουλο Βόλου Θόδωρο Τσαλούχα.
Στη συζήτηση που έγινε με τους εργαζόμενους στο λιμάνι, στο Σύνδεσμο Λιμενεργατών Βόλου, ο Αποστόλης Ριζόπουλος κατήγγειλε ως αντιλαϊκή την πολιτική που εφαρμόζουν η κυβέρνηση και η Ε.Ε. και τον τρόπο που αυτή δρομολογείται στην τοπική διοίκηση, για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων και την επιβολή διπλής φορολογίας στις λαϊκές οικογένειες με την αύξηση της ανταποδοτικότητας. Ο Τάσος Τσιαπλές κάλεσε τους εργαζόμενους να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και στον Δήμο και του ΚΚΕ, στην ευρωβουλή και στην Βουλή, που ήταν πάντα μπροστά στους λαϊκούς αγώνες, για να υπάρχει πιο δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, για να δυναμώσει η διεκδίκηση των λαϊκών αναγκών, για να δυναμώσει ο αγώνας για λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι του λιμανιού μίλησαν για την εγκατάλειψη στο λιμάνι, για την ανυπαρξία σύγχρονων υποδομών και μηχανημάτων εκφόρτωσης (γερανοί 40 χρονών!), την έλλειψη σιδηροδρόμου, το δραματικά μειωμένο προσωπικό. Αποκάλυψαν επίσης ότι υπάρχει κινητικότητα με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και του ΟΛΒ για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, ζήτημα για το οποίο οι υποψήφιοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ζήτησαν από τους λιμενεργάτες να οργανώσουν τον αγώνα τους και να αντισταθούν. Ο Τάσος Τσιαπλές τόνισε ότι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού είναι ενάντια στα συμφέροντά τους και στα δικαιώματά τους, φέρνοντας ως παράδειγμα τη COSCO και τις συνθήκες «Απαρτχάιντ» που επικρατούν στο Λιμάνι του Πειραιά.
Στη συνέχεια ο υποψήφιος περιφερειάρχης της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Τάσος Τσιαπλές επισκέφτηκε το Τελωνείο, τους εκτελωνιστές, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και το Λιμεναρχείο Βόλου. Επίσης, επισκέφθηκε την Επιθεώρηση Εργασίας, το Δημοτολόγιο – Ληξιαρχείο και το Τμήμα Εμπορίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το