Τοπικά

Κλέβουν ακόμη και καμπάνες από παρεκκλήσια “Θ”

kampana

Μέχρι και τις καμπάνες κλέβουν πλέον οι άγνωστοι δράστες από παρεκκλήσια στο Νότιο Πήλιο. Τα κρούσματα σύλησης στους μικρούς ναούς έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα και το πρόβλημα επισημάνθηκε από τους ιερείς στο μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο στο πλαίσιο της κληρικολαϊκής σύναξης που πραγματοποιήθηκε χθες.

Τα κρούσματα διαρρήξεων από παρεκκλήσια που έχουν ουσιαστικά αποξηλωθεί από όσα ιερά κειμήλια διέθεταν, η ανάγκη επάνδρωσης ορισμένων ενοριών με ιερείς, αλλά και η μείωση του πληθυσμού που επηρεάζει τις εκκλησίες από την άποψη των εσόδων, ήταν μερικά από τα θέματα που επισημάνθηκαν στη σύναξη.
Ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος τόνισε πως «οι ιερείς που δραστηριοποιούνται στο Νότιο Πήλιο, υπογράμμισαν το έντονο πρόβλημα των διαρρήξεων από παρεκκλήσια. Μάλιστα, όπως τόνισαν, οι δράστες έχουν φτάσει στο σημείο να κλέβουν ακόμη και καμπάνες. Στο Νότιο Πήλιο υπάρχουν πάνω από 20 παρεκκλήσια, τα οποία, δυστυχώς, δεν είναι δυνατόν να προστατευτούν. Άλλωστε η αστυνόμευση στην περιοχή είναι πολύ περιορισμένη. Αυτά τα παρεκκλήσια λειτουργούν λίγες φορές το χρόνο, σε κάποιο πανηγύρι, και όταν το αντιλαμβάνονται οι ιερείς, ήδη έχει περάσει σημαντικό χρονικό διάστημα, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες».
Ο μητροπολίτης τόνισε πως «ένα άλλο ζήτημα που μας απασχολεί, είναι η κάλυψη ορισμένων κενών σε ενορίες του Νοτίου Πηλίου, όπως στην Ξινόβρυση, αλλά και στο Μετόχι. Εμείς στέλνουμε ιερείς από το Βόλο για να λειτουργούν οι Ιεροί Ναοί κάθε Κυριακή, αλλά υπάρχει και το πρόβλημα του κόστους της μετακίνησης για τους ιερείς που αναγκάζονται να φύγουν από το Βόλο. Αναζητούμε λύσεις και πιστεύουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα».
Στην κληρικολαϊκή σύναξη παρευρέθηκαν όλοι οι ιερείς που είναι εφημέριοι σε ενορίες του Νοτίου Πηλίου, καθώς και ιερείς που μεταβαίνουν στην περιοχή από το Βόλο κάθε Σαββατοκύριακο για να καλύψουν κενά.
Ο κ. Ιγνάτιος υπογράμμισε πως έγινε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση και φάνηκε για ακόμη μια φορά η διάθεση των ιερέων να συμβάλλουν στο έργο της Εκκλησίας. Μάλιστα τονίστηκε πως υπάρχουν πιστοί και επίτροποι που βοηθούν συστηματικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το