Τοπικά

Κλειστό μέχρι 31 Μαρτίου το «Κορδόνι»

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου ο αποκλεισμός της πρόσβασης από και προς τον κυματοθραύστη στο σημείο της μεταλλικής γέφυρας (Κορδόνι) λόγω εργασιών. Η σχετική απόφαση, που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» υπογράφηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένα Βόλου κ. Σωκρ. Αναγνώστου.
Στον αρχικό σχεδιασμό η μεταλλική γέφυρα θα παρέμενε κλειστή λόγω εργασιών συντήρησης από τον ΟΛΒ μέχρι χθες, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την έγκαιρη ολοκλήρωσή τους.
Να αναφερθεί ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΒ ομόφωνα είχε εγκρίνει την εκτέλεση των εργασιών συντήρησης της μεταλλικής γέφυρας πρόσβασης στον Προσήνεμο Μώλο (Κυματοθραύστη) και τη λήψη των σχετιζόμενων με τις εργασίες μέτρων:
-Αποκλεισμός της πρόσβασης από και προς τον κυματοθραύστη στο σημείο της μεταλλικής γέφυρας για το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα εκτέλεσης των εργασιών, από 08-03-2021 έως 23-03-2021. Με την απόφαση εξουσιοδοτούνταν ο διευθύνων σύμβουλος να παρατείνει το ανωτέρω χρονικό διάστημα για τις περιπτώσεις που προκύψουν συνθήκες αδυναμίας εκτέλεσης των εργασιών (πχ καιρικές συνθήκες).
– Απομάκρυνση των ελλιμενιζόμενων σκαφών από τις θέσεις μονίμου αγκυροβολίου τους, σε απόσταση 100μ από τη γέφυρα και εκατέρωθεν αυτής (τόσο από την πλευρά της κεντρικής παραλίας όσο και από τη γένεση του κυματοθραύστη) για το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα.
– Προσωρινή ρυμούλκηση μεταφορά και εγκατάσταση δυο πλωτών προβλητών σκυροδέματος στο κάτω μέρος της γέφυρας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως δάπεδο εργασίας.
– Τοποθέτηση πλωτού φράγματος εκατέρωθεν της γέφυρας για τη συγκράτηση των επιπλεόντων υποπροϊόντων της απόξεσης, προκειμένου στη συνέχεια να συλλεχθούν και να διατεθούν σε κατάλληλο αποδέκτη.
Η νέα απόφαση κοινοποιήθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για την ενημέρωση και συνδρομή του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το