Τοπικά

«Κλειδώνει» η υποψηφιότητα Ν. Τσιλιμίγκα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με τη σύγκληση της περιφερειακής επιτροπής Θεσσαλίας την επόμενη εβδομάδα το Κίνημα Αλλαγής μπαίνει στην τελική ευθεία για την επιλογή του υποψήφιου που θα διεκδικήσει στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να ακολουθήσουν οι διαδικασίες για τη στήριξη των υποψηφίων δημάρχων.
Σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο του γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε ολόκληρη τη χώρα συγκαλούνται τις επόμενες ημέρες περιφερειακές συσκέψεις με αποκλειστικό αντικείμενο της εκλογές β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα, στις συσκέψεις θα συζητηθεί το πολιτικό πλαίσιο του Κινήματος Αλλαγής για την Αυτοδιοίκηση, την αποκέντρωση και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα κατατεθούν προτάσεις για τον επικεφαλής του συνδυασμού και διαδικασίες αξιολόγησης των στελεχών που θα προταθούν και επιθυμούν να ηγηθούν στους συνδυασμούς που θα στηρίξει το Κίνημα Αλλαγής στην περιφέρεια. Δεδομένου ότι στη σύσκεψη θα κατατεθούν ονόματα υποψηφίων περιφερειαρχών, το ενδιαφέρον του Κινήματος στράφηκε τις προηγούμενες εβδομάδες στη βολιδοσκόπηση των προθέσεων του καθηγητή Νίκου Τσιλιμίγκα. Οι προσπάθειες κορυφώθηκαν στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης προ δεκαπενθημέρου όπου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, υπήρξε συνάντηση του Λαρισαίου γιατρού και καθηγητή με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο κ. Τσιλιμίγκας συμφώνησε για την κάθοδό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος περιφερειάρχης με αποτέλεσμα το θέμα των εκλογών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας να θεωρείται ότι «έκλεισε», ενώ είναι και η μοναδική υποψηφιότητα που συζητά για στήριξη ο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε δεν έχει εκδηλωθεί και καμία άλλη.

Στο μεταξύ, συνεδρίασε προχθές η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΙΝΑΛ, στην οποία έγινε ανάλυση της εγκύκλιου του γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη, σχετικά με τις περιφερειακές εκλογές και ενημέρωση των μελών για την περιφερειακή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα και αφορά στη διαδικασία των περιφερειακών εκλογών. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν τα μέλη των νομαρχιακών επιτροπών της Περιφέρειας, οι γραμματείς των τοπικών οργανώσεων της Περιφέρειας, οι βουλευτές (όπου υπάρχουν) και τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, οι εκλεγμένοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι που είναι μέλη του Κινήματος Αλλαγής, οι εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι του Κινήματος Αλλαγής, οι επικεφαλής Περιφερειακών και Δημοτικών παρατάξεων που είναι μέλη του Κινήματος. Επίσης οι πρόεδροι ή επικεφαλής παρατάξεων δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών-κοινωνικών και παραγωγικών φορέων που είναι μέλη του Κινήματος Αλλαγής. Επίσης σε εφαρμογή των αρχών δημοκρατικής λειτουργίας του Κινήματος, αποφασίστηκε η επίσκεψη -συνάντηση με φορείς του Νομού Μαγνησίας, ώστε να συζητηθούν και να αναδειχθούν τα προβλήματα που υπάρχουν. Ξεκινώντας από το Εργατικό Κέντρο σε συνεργασία με τους εργαζόμενους του ΟΣΕ, ώστε να ενημερωθούν για το υπό διαβούλευση οργανόγραμμα του Ο.Σ.Ε. Α.Ε., όπου προβλέπονται μια σειρά αλλαγών, με τις οποίες, υποβαθμίζονται οι Υπηρεσίες του Βόλου. Θα ακολουθήσει το Νοσοκομείο Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το