ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σφίγγει ο κλοιός για την Άγκυρα

Κόσμος

Εντυπωσιακό σκάφος στη Σκιάθο

Τοπικά

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Προσλήψεις 70 ατόμων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ελλάδα

Αταλάντη: Πέθανε η 16χρονη Σόνια

Ελλάδα

Τοπικά

Κλειδωμένο το κεντρικό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Κλειδωμένο χθες το κεντρικό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο μετά την επιχείρηση απομάκρυνσης του φακέλου από την Ινδία που προκάλεσε πανικό. Εξιτήριο από το Νοσοκομείο έλαβαν ο πρύτανης κ. Ζ. Μαμούρης, η αντιπρύτανης κ. Ι. Λαλιώτου και τρεις υπάλληλοι, καθώς κινήθηκαν στο πρυτανικό γραφείο που εστάλη ο φάκελος για να αποδειχθεί πως δεν περιείχε άνθρακα.
Ο φάκελος είχε παραλήπτη τον πρύτανη και δεν ανέγραφε το όνομα, αλλά μόνο την ιδιότητά του, ήταν δακτυλογραφημένος και δεν ανοίχτηκε από κανέναν.
Και οι πέντε που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις επέστρεψαν σπίτια τους το βράδυ της Πέμπτης, αφού πρώτα φιλοξενήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πρώτου ορόφου στο «Αχιλλοπούλειο». Τη Δευτέρα μετά την υποχρεωτική απολύμανση αναμένεται να γίνουν κανονικά και τα μαθήματα στο κτίριο Παπαστράτος.
Τα κινητά τηλέφωνα και των πέντε που οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο τα είχε χθες στην κατοχή της η αστυνομία για εξέταση, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο διαχείρισης κρίσεων, ενώ όλοι υπέστησαν μια απίστευτη ταλαιπωρία πριν οδηγηθούν στο Νοσοκομείο καθώς τους οδήγησαν σε σκηνή που είχε στηθεί στην παραλία και τους απολύμαναν με παγωμένο νερό.
Χθες έξω από το Πανεπιστήμιο, επί της παραλίας παρέμενε ένα πυροσβεστικό όχημα όπως προέβλεπε το Σχέδιο Αντιμετώπισης Χημικών Βιολογικών Απειλών, που ισχύει γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το