Τοπικά

ΚΚΕ: Όχι στη χρηματοδότηση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα 

Να κατασκευαστεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου με άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ή το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, και όχι στο πλαίσιο προγράμματος Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, ζητούν η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου, τονίζοντας ότι παρακολουθούν το ζήτημα εδώ και πολλά χρόνια και έχουν κάνει πολλές παρεμβάσεις και στη Βουλή και στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου η πόλη να αποκτήσει ένα σύγχρονο κτίριο, στο οποίο οι εργαζόμενοι να προσφέρουν υπηρεσίες σε ανθρώπινες συνθήκες, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις των δικαστικών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: Οι τελευταίες εξελίξεις, η συνεργασία της δημοτικής αρχής με τους πολιτευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί απόδειξη της απόλυτης ταύτισής τους στην αντιλαϊκή πολιτική και έχουν αρνητικό πρόσημο για τους εργαζόμενους και το λαό του Βόλου.
Το θέμα δεν ήταν και δεν είναι η εξεύρεση οικοπέδου! Η «αγωνία» τους να προλάβουν την ένταξη του έργου με Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) αποτελεί «παγίδα» και επιχείρηση αποδοχής από τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα της αντιδραστικής πολιτικής, που εξαρτά την κάλυψη των αναγκών του λαού από τα κέρδη και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, που μέσα από τις ΣΔΙΤ τα χρυσοπληρώνουμε.
Προκύπτουν τα ερωτήματα: Αν κάποιος επιχειρηματικός όμιλος δεν ενδιαφερθεί να διασφαλίσει κέρδος από την όποια επένδυση ΣΔΙΤ, γιατί έχει επιλέξει να επενδύσει σε άλλους τομείς για περισσότερα κέρδη, τότε δεν δικαιούμαστε να έχουμε σχολεία, πυροσβεστικούς σταθμούς δικαστικά μέγαρα, νοσοκομεία, κ.ά., υπηρεσίες και υποδομές που να καλύπτουν τις ανάγκες μας; Αλήθεια, αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από επιχειρηματίες για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, πότε και πώς θα κατασκευαστεί;
Οι χειρισμοί των «αρχών» της πόλης μας, πέρα από το γεγονός ότι πολιτικά θέλουν να μας εγκλωβίσουν σε μια πολιτική αποδοχής της εξυπηρέτησης των κερδοφόρων ιδιωτικών επενδύσεων σε δημόσιες υποδομές, μπορεί να αποδειχτούν και «δραπέτευση» – αποποίηση των ευθυνών τους στην περίπτωση που το όλο εγχείρημα μείνει στα χαρτιά. Οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια δεν πρέπει να τους έχουν εμπιστοσύνη! Τώρα να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου δικαστικού μεγάρου με άμεση χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό ή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, χωρίς ΣΔΙΤ! Είναι η μόνη λύση για αποκτήσει η πόλη άμεσα αυτήν την απαραίτητη υποδομή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το