Χωρίς κατηγορία

Κοινωνικό μέρισμα: Μόνο το 43% των αιτήσεων εγκρίθηκαν, ακυρώσεις λόγω λαθών

Τη δυνατότητα προσθήκης παιδιού στην εφαρμογή για το κοινωνικό μέρισμα έχουν οι δικαιούχοι ενώ ακυρώθηκαν αιτήσεις λόγω λανθασμένων στοιχείων.

Αυτό επιτρέπεται σε δυο περιπτώσεις: αν το παιδί έχει γεννηθεί εντός του 2017 ή εφόσον κάποιος από τους γονείς λαμβάνει οικογενειακό επίδομα για το παιδί.

Αυτή η δυνατότητα έρχεται να δώσει λύση σε προβλήματα που έχουν εμφανιστεί λόγω λάθους δήλωσης ΑΜΚΑ στο Ε1. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση μέχρι σήμερα το πρωί έχουν υποβληθεί 2,665 εκατ. αιτήσεις και από αυτές έχει εγκριθεί το 42,38% δηλαδή 1.129 εκατ. αιτήσεις. Μη ολοκληρωμένες με πιθανότητα έγκρισης είναι 57.239 αιτήσεις ενώ 570.763 αιτήσεις είναι μη ολοκληρωμένες και αφορούν πιθανές μη εγκρίσεις ή αναμονή συναίνεσης.

Το μέσο ποσό ανά αίτηση ανέρχεται σε 571,58 ευρώ .

Ακυρώσεις αιτήσεων λόγω λανθασμένων στοιχείων

Εντοπίστηκε πολύ περιορισμένος αριθμός αιτήσεων (1.807) που δημιουργήθηκαν την Κυριακή 26 και την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 και περιέχουν λάθος στοιχεία στην σύνθεση του νοικοκυριού λόγω αστοχίας των συστημάτων. Από αυτές τις αιτήσεις, οι αιτήσεις που ήταν σε κατάσταση «πρόχειρη» (εμφανίζεται ως «νέα» στην πλατφόρμα -843 αιτήσεις) και «εγκεκριμένη» (964 αιτήσεις) ακυρώθηκαν.

Όπου υπήρχαν στοιχεία επικοινωνίας στάλθηκαν σχετικές ειδοποιήσεις με e-mail ή/και sms ανάλογα με το τι είχε συμπληρωθεί από τον πολίτη.

Από τα SMS που στάλθηκαν, απέτυχαν 62. Από αυτά μόνο 7 δεν έχουν e-mail (οπότε τα υπόλοιπα έχουν λάβει το email).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το