Πολιτισμός

Όλος ο Βόλος μια αγκαλιά αγάπης και αλληλεγγύης – Χορωδιακή πανδαισία στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας

Μια εξαιρετική συνάντηση Χορωδιών διοργανώθηκε την περασμένη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου, σε μια μεγάλη συναυλία αγάπης και αλληλεγγύης, με τη συμμετοχή εκατοντάδων μουσικών και χορωδών, η οποία πέρα από το εξαιρετικό μουσικό αποτέλεσμα, με πανέμορφες μουσικές και μελωδίες από τα γνωστότερα ελληνικά τραγούδια, είχε έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, αφού σκοπό είχε να στηρίξει την Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου.

Για τον λόγο αυτό εμφανίστηκε η Μικτή Χορωδία και Μαντολινάτα του Δημοτικού Διαμερίσματος Πεταλούδων Ρόδου (μαέστρος κ. Φλώρα Πελεκάνου), με τη σύμπραξη των χορωδιών: Βολιώτικη Χορωδία, Χορωδία Εκπαιδευτικών Μαγνησίας, Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Εγγλεζονήσι» Ν. Ιωνίας Μαγνησίας (μαέστρος η κ. Στάσα Τζάλλα), τη Χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος-Αλμυρού (μαέστρος κ. Μαριάννα Σαμαρτζή) και τη συνεργασία του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και του Δικτύου «Περραιβία».

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα, που προετοιμάστηκε με ιδιαίτερη επιμέλεια από τις μαέστρεους των Χορωδιών (κ.κ. Στάσα Τζάλλα, Μαριάννα Σαμαρτζή και Φλώρα Πελεκάνου) περιλάμβανε στο πρώτο μέρος χριστουγεννιάτικα κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα από τις δύο παραδοσιακές Χορωδίες (Ιεράς Μητρόπολης και Εγγλεζονησίου) ενόψει των Χριστουγέννων, ενώ στο δεύτερο και μεγαλύτερο μέρος, παρουσιάστηκε ένα μοναδικό αφιέρωμα στον εξαίρετο συνθέτη Μίμη Πλέσσα και άλλους Έλληνες συνθέτες (από τη Χορωδία και την πολυπληθή ορχήστρα-μαντολινάτα της Ρόδου, τη Βολιώτικη Χορωδία και τη Χορωδία των Εκπαιδευτικών).

Μικτή Χορωδία Δήμου Πεταλούδων Ρόδου
Η Χορωδία ιδρύθηκε το 2002 με την επωνυμία Μικτή Χορωδία Δήμου Πεταλούδων. Σήμερα αποτελείται από 40 χορωδούς. Τα τελευταία δυο χρόνια έχει εμπλουτιστεί με τη Μαντολινάτα και έχει εικοσαμελή Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετέχει σε εκδηλώσεις στη Ρόδο στηρίζοντας τοπικά Φεστιβάλ, ενώ εκπροσώπησε τον Δήμο Πεταλούδων και τον Δήμο της Ρόδου στην ενθρόνιση του σεβασμιότατου κ.κ. Γεννάδιου στη Μάλτα.
Τη χορωδία και τη μαντολινάτα Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Δ.Ε. Πεταλούδων, καθώς και την παιδική χορωδία Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Δ.Ε. Πεταλούδων από την ίδρυση τους έως σήμερα διευθύνει η μαέστρος Φλώρα Πελεκάνου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το