Κόσμος

Κοινό «μέτωπο» κατά Λεπέν μετά την ανακοίνωση των exit polls

Στην καταψήφιση της Μαρίν Λεπέν καλούν υποψήφιοι που δεν καταφέρνουν να περάσουν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, μετά την ανακοίνωση των exit polls που δείχνουν Μακρόν και Λεπέν να είναι οι τελικοί διεκδικητές της προεδρίας.

Αμέσως μόλις έγιναν γνωστές οι πρώτες εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων, Φιγιόν και Αμόν δήλωσαν δημοσίως ότι στηρίζουν τον Εμανούελ Μακρόν, καλώντας τους υποστηρικτές τους να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο τον κεντρώο ανεξάρτητο υποψήφιο.
Κοινό χαρακτηριστικό των δηλώσεών τους, όμως, αποτελεί η έκκλησή τους προς τους Γάλλους πολίτες να μην επιτρέψουν, για κανέναν λόγο, την εκλογή της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.
Ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης Φρανσουά Φιγιόν ανέφερε χαρακτηριστικά στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των exit polls, ότι στηρίζει «όχι ελαφρά την καρδία» τον Μακρόν, καθώς είναι επιτακτική η ανάγκη να μην επιτραπεί σε ένα εξτρεμιστικό κόμμα να αναλάβει την εξουσία.
Παρομοίως, ο Μπενουά Αμόν, υποψήφιος του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος, κάλεσε τους υποστηρικτές του να καταψηφίσουν την Μαρίν Λεπέν και να στηρίξουν Μακρόν.
Την εκλογή Μακρόν στη γαλλική προεδρία υποστήριξε δημοσίως και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ, απευθύνοντας έκκληση στους Γάλλους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες στη δεύτερη αναμέτρηση.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το