Τοπικά

Κινητοποίηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου – “Είμαστε σε φάση πολέμου και χρειάζονται όλοι”

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι μπροστά από το Νοσοκομείο Βόλου ο Σύλλογος Εργαζομένων, αντιδρώντας στην απόλυση του Κ. Καταραχιά, προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας».
O πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου Κωνσταντίνος Μηνδρινός δήλωσε ότι με τη σημερινή κινητοποίηση στέλνεται ένα ξεκάθαρο μήνυμα συμπαράστασης στον γιατρό ακτινολόγο του Νοσοκομείου «Αγίου Σάββας» στην Αθήνα. «Ως επικουρικός ακτινολόγος αντιμετωπίζει αύριο την απόλυσή του καθώς η δική του σύμβαση δεν ανανεώθηκε όπως των άλλων επικουρικών για ξεκάθαρα εκδικητικούς λόγους εξαιτίας της δράσης του στο σωματείο των εργαζομένων που ανήκει. Για τις κινητοποιήσεις που έχει κάνει, για όσα είπε στη δημοσιότητα αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία για την υποστελέχωση. Με την ανάδειξη αυτών των θεμάτων μπήκε στο μάτι και δεν του ανανεώνουν τη σύμβαση».

Ο κ. Μηνδρινός τόνισε πως στο Νοσοκομείο Βόλου, υπάρχουν τμήματα που λειτουργούν γιατί έβαλαν «πλάτη» οι εργαζόμενοι που δουλεύουν χωρίς ρεπό. «Στα μαγειρεία εργάζονται δύο μάγειρες καθώς οι άλλοι δύο λείπουν λόγω ασθενείας. Η διοίκηση έχει κινηθεί για να ζητήσει για να ζητήσει δύο επικουρικούς για να καλυφθούν οι ανάγκες. Μάλιστα ο ένας από τους δύο που απέμειναν είναι κοντά στη συνταξιοδότηση. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο φαρμακείο, που έχει μείνει με έναν φαρμακοποιό και έναν βοηθό» είπε και επισήμανε ότι απαιτούνται ενέργειες για την ενίσχυση του προσωπικού.

Ακόμη ανέφερε πως το Υπουργείο Υγείας δεν έχει προχωρήσει στη χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας που λήξει στις 30 Απριλίου. «Τα βαρέα και ανθυγιεινά είναι στο άγνωστο. Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει ζητήσει ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό σε μια αίτηση για τον προγραμματισμό προσλήψεων του 2021, η οποία αγνοείται και δεν ξέρουμε αν βρίσκεται στο υπουργείο. Είμαστε σε φάση πολέμου και χρειάζονται όλοι».

«Η κυβέρνηση προσπαθεί με τον εκφοβισμό να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, να κάνει το μαύρο άσπρο και να αλλάξει τη δραματική σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της» δήλωσε ο νοσοκομειακός γιατρός Νίκος Χαυτούρας. Όπως είπε η υποστελέχωση παραμένει και οι «ενέσεις ενίσχυσης» που γίνονται είναι πολύ μικρές για να μπορέσει το δημόσιο σύστημα υγείας να κρατηθεί ζωντανό. «Το νοσοκομείο Βόλου έχει 10 κενές θέσεις στα εργαστήρια από τις συνολικά 14. Στο Παθολογικό Τμήμα έφυγαν τρεις και ήρθαν δύο εργαζόμενοι και η κατάσταση παραμένει δραματική» πρόσθεσε.
Ακόμη ανέφερε ότι χθες και προχθές έγιναν διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό στη Λάρισα ενώ σήμερα υπάρχει ένα κενό κρεβάτι στη ΜΕΘ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το