Τοπικά

Κινητοποίηση την Παρασκευή στον Βόλο κατά της καύσης σκουπιδιών με τη συμμετοχή 27 σωματείων και φορέων

Κάλεσμα συμμετοχής στους Βολιώτες για την κινητοποίηση έναντι στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ απηύθυναν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, εκπρόσωποι των σωματείων και συλλόγων που θα λάβουν μέρος στη διαμαρτυρία. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 7:30 στην παραλία του Βόλου.
Έως σήμερα 27 φορείς και σωματεία έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους και στη συγκέντρωση της Παρασκευής απαιτούν να σταματήσει η καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, να ανακληθούν και να ακυρωθούν οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για τη μεταφορά και την καύση σκουπιδιών και του πετ κοκ, να μην προχωρήσει η παραγωγή srf στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Βόλου, να σταματήσει κάθε διαδικασία της κατασκευής και λειτουργίας της ολοκληρωμένης εγκατάστασης διαχείρισης αποβλήτων και να προωθηθούν η διαλογή στην πηγή, η ανακύκλωση και η αερόβια κομποστοποίηση.

Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης ανέλαβαν ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Προσωπικού του Νοσοκομείου Βόλου, το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας “Μήτσος Παπαρήγας” και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών.
Η συγκέντρωση θα γίνει με την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας και τις απαραίτητες αποστάσεις.
Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν και καλλιτέχνες, δίνοντας μια πολύμορφη νότα στη διαμαρτυρία. Πρόκειται για τον Νίκο Μεριαλή και τον Ιάσονα Τουφεξή, αλλά και το χορευτικό με την καθηγήτρια χορού Πένυ Στεργίου.  Μέχρι την Παρασκευή θα υπάρχουν κ΄άλλες συμμετοχές καλλιτεχνών

“Τα αποτελέσματα της καύσης στην υγεία είναι επιβαρυντικά. Η καύση είναι επιζήμια για την ανθρώπινη υγεία. Θέλουμε οι επενδύσεις να αφορούν την υγεία και τη διασφάλισή της. Για αυτούς τους λόγους καλούμε τους εργαζόμενους την Παρασκευή στη συγκέντρωση” ανέφερε στο κάλεσμά του ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Κώστας Μηνδρινός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το