Τοπικά

Κινητοποίηση στο Χόρτο μετά τον θάνατο ηλικιωμένου – Συγκέντρωσαν χρήματα και αγόρασαν απινιδωτή

Πολίτες που διαμένουν αλλά και παραθερίζουν στο Χόρτο μετά το περιστατικό της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής την περασμένη Παρασκευή, ενεργοποιήθηκαν και συγκέντρωσαν το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για την αγορά απινιδωτή.
Από χθες ο πολύτιμος αυτός εξοπλισμός βρίσκεται στον οικισμό, ενώ σε λίγες μέρες θα γίνει και εκπαίδευση των πολιτών για το πώς θα τον χρησιμοποιούν σε μια έκτακτη κατάσταση.
Λίγες μέρες μετά το τραγικό περιστατικό που στοίχισε τη ζωή σε ηλικιωμένο κάτοικο η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των κατοίκων απέδωσε καρπούς.
Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση του απαιτούμενου χρηματικού ποσού ανέλαβαν δύο εκπαιδευτικοί και η ανταπόκριση των συντοπιτών αλλά και φίλων του μικρού αυτού οικισμού ήταν πολύ θερμή. Έτσι με την ευαισθητοποίηση αρκετών συγκεντρώθηκε ένα χρηματικό ποσό της τάξης των 2.500 ευρώ που υπερκαλύπτει την ανάγκη για αγορά ενός απινιδωτή ευρείας χρήσης.
Μάλιστα είναι συγκινητικό που αυτό το υψηλό ποσό συγκεντρώθηκε μέσα σε δύο μέρες με τους πολίτες να προσφέρουν άλλοι περισσότερα και άλλοι λιγότερα ποσά, ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες.

Και φαίνεται πως το σοκ από τον θάνατο του ηλικιωμένου και με τον τρόπο που αυτός επήλθε το πρωί της περασμένης Παρασκευής ενεργοποίησε την τοπική κοινωνία για να θωρακιστεί όσον το δυνατόν περισσότερο γίνεται σε επίπεδο εξοπλισμού και να μην ζήσει ξανά τέτοιες καταστάσεις.
Για την τοποθέτηση του πολύτιμου αυτού εξοπλισμού που μπορεί να σώσει ανθρώπινη ζωή, θα κατασκευαστεί ένας μεταλλικός κλωβός με συναγερμό και απλό σύστημα παρακολούθησης που θα προστατεύει το μηχάνημα από τις καιρικές συνθήκες και την περίπτωση κλοπής.
Έτσι η αγορά ενός απινιδωτή για να χρησιμοποιηθεί από τους κατοίκους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, είναι πια γεγονός.
Μάλιστα αναφέρεται πως οι πολίτες ενωμένοι μπορούν να καταφέρουν πολλά. Αυτό είναι το μήνυμα που επιθυμούν να περάσουν μέσα από την κίνησή τους οι πρωτεργάτες της προσπάθειας κινητοποιώντας παράλληλα τους υπεύθυνους για την ουσιαστική λύση του προβλήματος που είναι η πρόσληψη οδηγού ασθενοφόρου.
Σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθεί και η εκπαίδευση όσων επιθυμούν στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόννηση με απινιδωτή. Την εκπαίδευση θα κάνει η λέσχη ειδικών δυνάμεων.
Παράλληλα ζητήθηκε από τον δήμο Νοτίου Πηλίου να παραχωρηθεί το περίπτερο που είναι τώρα κλειστό και βρίσκεται στο κέντρο του παραλιακού οικισμού για τη δημιουργία χώρου για τις πρώτες βοήθειες και την ενημέρωση με αναρτημένες πινακίδες για απλές οδηγίες πρώτων βοηθειών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το