Τοπικά

Κινητοποίηση αναπληρωτών στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για μόνιμους διορισμούς

Άμεσα μόνιμους διορισμούς ζήτησαν οι αναπληρωτές, αδιόριστοι και μόνιμοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών-Ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση που χθες το μεσημέρι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την έντονη επιφύλαξή τους για τις δεσμεύσεις του υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου αναφορικά με την πραγματοποίηση 15.000 μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση την επόμενη τριετία και ζήτησαν να γίνουν άμεσα οι διορισμοί και να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και ειδική αγωγή.
Η δασκάλα και αναπληρώτρια τα τελευταία τέσσερα χρόνια Κωνσταντίνα Ρηγάκη δήλωσε πως «το δράμα των αναπληρωτών που κάθε χρόνο είναι με μια βαλίτσα στο χέρι συνεχίζεται και φέτος, καθώς λόγω μη πραγματοποίησης μόνιμων διορισμών το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να προσλαμβάνει αναπληρωτές που τον χρόνο φτάνουν μέχρι και τους 25.000. Γι’ αυτό και κάναμε μια πανελλαδική κινητοποίηση, αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί, για να απαιτήσουμε να γίνουν μόνιμες προσλήψεις άμεσα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε από υπουργό Παιδείας ότι θα γίνουν διορισμοί. Η ουσία είναι πως και φέτος ξεκίνησε η σχολική χρονιά και τα κενά καλύπτονται από χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιους με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Πρέπει να σταματήσει η ομηρεία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ζουν με μια βαλίτσα στο χέρι».

Παίρνοντας τον λόγο ο δάσκαλος Απόστολος Στεργιόπουλος είπε πως έλαβε το πτυχίο του 2013 και από τότε δεν έχει μπορέσει να προσληφθεί ούτε καν ως αναπληρωτής, αν και κάθε χρόνο υποβάλει την αίτησή του.
«Με αφορμή τα μνημόνια η κυβέρνηση δεν δίνει παραπάνω κονδύλια στην εκπαίδευση, ώστε να καλυφθούν τα κενά με μόνιμους διορισμούς. Μας πετούν σε ένα κάδο, να περιμένουμε τι και πότε; Και δεν είναι ζωή αυτή που κάνουν οι αναπληρωτές, κάθε χρόνο σε διαφορετικό σχολείο, με διαφορετικούς μαθητές».
Από την πλευρά του ο οργανωτικός γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Βασίλης Τίρχας επισήμανε πως «με την κινητοποίηση αυτή θελήσαμε να δώσουμε μια απάντηση στο παραμυθάκι της κυβέρνησης περί κανονικότητας στα σχολεία. Χρειάζεται να καλυφθούν τα κενά όλων των εκπαιδευτικών, να μην κλείσει κανένα τμήμα σε ΕΠΑΛ, ΓΕΛ και Γυμνάσια, να λειτουργήσουν όλα τα ολοήμερα και να στελεχωθούν τα τμήματα ένταξης ΔΥΕΠ και Υποδοχής. Απαιτούμε τη μονιμοποίηση 25.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών χωρίς θέσπιση κριτηρίων πρόσληψης για την κάλυψη μόνο των άμεσων αναγκών των σχολείων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το