Ελλάδα

Κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για αύριο Τρίτη στις 14:00 έξω από το υπουργείο υγείας έχουν προαναγγείλει οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Αττικόν».

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση που οδηγεί σε κλείσιμο τμημάτων, το αδιέξοδο του επικουρικού προσωπικού και των εργαζομένων στις ΜΕΘ.

Το Σωματείο Εργαζομένων Ευαγγελισμού (ΣΕΝΕ) καλεί όλα τα σωματεία υγειονομικών και τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Οριακή χαρακτήρισε την κατάσταση στο σύστημα υγείας και ο αρμόδιος υπουργός, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι. Ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση στην υγεία, καθώς υπάρχουν πολύωρες αναμονές όχι μόνο στα επείγοντα αλλά και στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και πως οι πολίτες επιβαρύνονται οικονομικά για να έχουν πρόσβαση σε εξετάσεις, φάρμακα και νοσηλεία.

Εκτίμησε ότι θα δοθεί επιπλέον παράταση στους περίπου 1.000 εργαζόμενους που δόθηκε παράταση μέχρι τις 31/12, ενώ σχετικά με την ενίσχυση μόνιμων προσλήψεων στο σύστημα είπε ότι αυτό δεν κατέστη δυνατό καθώς υπήρχε ένα 9μηνο μη κανονικότητας για τη χώρα και όλα ήταν στον αέρα.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το